За що треба критикувати місцеві вибори-2015

Вибори-2015

Знову вчора Воробус забігався, що навіть не мав часу оновити блог. Прийшов вночі додому, думав щось друкувати, але сон таки мене переміг.

Тому, поки є час, вже сьогодні з самого ранку спробую порадувати наших читачів новими публікаціями.

Розпочну з теми, яка в останні дні у всіх на вустах – місцеві вибори. Все йде до того, що вони таки відбулися і у більшості великих міст України другого туру не буде.

З Львовом ще питання відкрите, адже по деяких даних чинний мер міста – Андрій Садовий набирає більше 50% голосів, а по інших йому бракує якогось процента щоб другий тур виборів у місті Лева таки не відбувся.

Чекаємо офіційних результатів, а поки що ваш покірний розповість про те, що не увійшло в об’єктиви відеокамер. Я ж то працював в комісії і добре знаю що було всередині.

Хвалити нема організаторів виборів, а ним було місто, то ж що залишається робити? Будемо критикувати.

Все-таки, коли проходили вибори до Верховної Ради, то було якось веселіше. Місцева ж влада на цих виборах багато на чому економила.

1. Канцелярські набори.

Коли голова нашої виборчої дільниці показала її членам скільки канцелярського приладдя виділено на вибори, то я трошки отетерів. Всього було по мінімуму, а ти вже думай як вийти сухим із води: і щоб вибори відбулися, люди були задоволені…

2. Бюлетені.

З ними взагалі цирк якийсь. Пам’ятаю напередодні виборів приїхали ми на засідання дільничої комісії щоб рахувати бюлетені. Перше, що кинулося в очі, так це відсутність на них будь-яких захисних знаків.

Також читайте:   Чи справді вбили Усаму бен Ладена?

Що я маю на увазі? Відповідаю, таких водяних знаків як на бюлетенях до Верховної Ради не було. Якщо так добре подумати, то можна було цих бюлетенів багато взяти, винести і поксерити на копіювальних апаратах.

За часів «овоща» думаю так би і зробили люди, а так всім було начхати. І так явка виборців була цього разу не високою.

3. Питання охорони та допоміжного персоналу.

На них також грошей було виділено мало. Думаю читачі нашого ресурсу вже читали історію про те, як до Воробуса та ще двох членів комісії на вулиці причепилися якісь алкоголіки.

Добре, що все добре минуло, а якби було не все так гладко? Задаємо питання голові, а вона жаліється, бо охорони було виділено мало, дільницю ж не залишимо без нагляду.

А з столяром та прибиральницею взагалі печальна. Люди без грошей працювати не хочуть. І якщо завгосп ще з потугами, але кабінки зробив, то все решту прийшлося робити нам самим. Зокрема, ми носили парти, обшивали кабінки для голосування, скручували урни, прибирали.

Не дивуюся словам прибиральниці в школі, яка сказала, що нехай влада платить гроші і я тоді буду прибирати.

Ось так і живемо… А додайте ще сюди тривалий підрахунок голосів, недоспану ніч і взагалі не хочеться більше працювати у складі комісії.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*