Незабаром в електротранспорті можна буде розраховуватися банківською карткою - Блог про Львів

Незабаром в електротранспорті можна буде розраховуватися банківською карткою

Незабаром в електротранспорті можна буде розраховуватися банківською карткою

Продовжуємо… Отже, давненько Воробус нічого не писав на тему транспорту. Чому так?

Та навіть не знаю, напевно тому, що нічого цікавого в ньому нема. Маршрутки і надалі їздять набиті, нічого не міняється, електронний квиток також не впроваджують, хоча скільки було обіцянок перед Євро-2012.

Нещодавно виступав наш мер – Андрій Садовий, то обіцяв, що з 2016 почне таки впроваджувати згадуваний вище квиток у дію.

Як буде насправді побачимо. Хоча, моя думка така, що спершу треба навести лад із рухомим складом, а тоді вже братися за електронний квиток.

Що я маю на увазі? Все просто, гнилі маршрутки треба поміняти на великі автобуси, вони мають бути просторими. А то поставлять зчитувач електронних носіїв, люду напхається у салон і що тоді? Будуть картки передавати по салону?

Точно хтось їх та й вкраде. А чого б і ні? Це буде потім, а поки що про цікаву новинку, яку вже найближчим часом мають запровадити у львівському електротранспорті.

Справа у тому, що нещодавно Львівська міська рада спільно з Ощадбанком та MasterCard підписала Меморандум про тристоронню співпрацю, яка передбачає впровадження оплати безконтактними картками MasterCard у міському електротранспорті .

Як це буде виглядати на ділі?

Людина заходить у салон, підходить до спеціального терміналу, проводить по ньому карткою і пристрій автоматично зчитує з нього необхідну суму грошей за квиток.

Також читайте:   Чому не встановити термінали з продажу квитків в салонах трамваїв (тролейбусів)?

Проведення оплати підтвердить світловий та звуковий сигнали.

Хмм, цікаво має бути весело…

Як можна віднестися до цього нововведення?

З одного боку новинка – це завжди добре, щось впроваджують нове, хочуть зменшити навантаження на водія електротранспорту тощо.

А з другого, виникає дуже багато запитань по цьому питанню.

  1. Яким чином термінал буде знати скільки грошей знімати? Люди ж то є різні. Один купляє повний квиток, інший – пільговий.
  2. Що робити якщо випадково людина забула поповнити картку. Вона то її піднесе до терміналу, а грошей нема. Мить і до тебе підходять контролери й починають тебе шарпати за «зайця».
  3. Чи зможе Львівелектротранс забезпечити безперебійну роботу системи?

А то у приклад ми можемо навести термінали з продажу квитків. Часто бачив, як потенційний пасажир трамваю (тролейбусу) хоче купити квиток, засуває в автомат гроші, а квиток так і не виїздить. Після того на екрані з’являється повідомлення наступного змісту: «Квиток не роздрукувався за причиною відсутності паперу, приїдьте на вулицю Сахарова щоб вам віддали гроші за квиток».

Та ти поки туди заїдеш, то витратиш більше грошей чим вартість квитка.

От боюся, що можуть виникнути проблеми і з цим автоматом.

Хотілося би почути й вашу точку зору, читачі блогу, по цьому питанню. Таке нововведення потрібне?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 09.11.2015 пише:

    Нововведення – черговий беззмістовний напівкрок з претензією на інновацію. Ніхто не буде виробляти собі картку мастеркард лиш для того щоб в тільки(!) в електротранспорті мати змогу безготівково заплатити за проїзд. А робити це катрою на якій “всі гроші” – лоховський екстрім. Якщо цей “ровер” таки вигадають і запустять, то всеодно дуже скоро викинуть.

  2. arhivarius 10.11.2015 пише:

    В першу чергу потрібно навести порядок з рухомим складом. Його повинно бути набагато більше ніж тепер є в наявності. Розробити графіки руху, і тільки потім впроваджувати електронний квиток. “Оселедці” в маршрутних таксі насправді не будуть мати можливості оплачувати проїзд. Черговий піар-хід Садового. Порядок можна було навести ще рік тому назад. Але відкати не дають можливості це зробити. 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*