Пам’ятник безсмертним лицарям духу на Левандівці - Блог про Львів

Пам’ятник безсмертним лицарям духу на Левандівці

Пам'ятник безсмертним лицарям духу

Продовжуємо…

І наступною темою про яку ми будемо говорити буде відкриття чергового пам’ятника у нашому місті. Знаходиться він на Левандівці і це починає радувати, адже не секрет, що багато подібних скульптур розташовується більше в центральній частині.

Хоча, центр також можна захистити. По собі знаю, що коли людина їде в чуже місто, то шукає цікавинки більше у центральних її частинах.

От і вчора, Воробус їздив по справах в такий цікавий район як Левандівка і коли проходив по алеї біля 65-ї школи, то був здивований адже не знав що тут вже майже як місяць стоїть пам’ятник.

Перед тим як сказати про нього кілька слів звернуся трохи до історії. На Левандівці ваш автор був напевно ще більше як пів року тому назад, говорив з багатьма людьми і мені було дуже цікаво, а коли ж на місці знаку постане така довгоочікувана скульптура.

Молодь взагалі про це нічого не знала, а старші люди хоч і знали, про те розводили руками кажучи, що на разі не вистачає грошей.

Таки був поставлений пам’ятник і офіційну назву він має – «Безсмертним лицаря духу. Свобода і честь».

Повернутий він в сторону школи, оформлений у вигляді великої каменюки в якій всередині вирізьблений хрест, а внизу на самому камені зображені гармати та кулі.

Також читайте:   У Львові цвітуть сакури

Збоку біля пам’ятників стоять вазони для квітів. Звісно, що з приходом холодів їм настане гаплик, але поки ще є промінчики сонця, то нехай собі красуються.

Хто встановив цей пам’ятник і кому він присвячений?

Цю інформацію я вже почав дізнаватися в інтернеті. Так от, пам’ятник допоміг спорудити «свободівець» – Тарас Гупало.

Постамент висотою у два з половиною метри встановили на честь безстрашних козаків-характерників.

Проект також допомагали втілювати в життя такі скульптори зі Львова як: Володимир Сколоздра, Марина Товкач та Роман Кикта.

Тому, відтепер алея не буде пустувати, а ті ж батьки з дітьми, школярі проходячи повз пам’ятник будуть бачити і віддавати честь людям, які боролися за незалежність нашої країни.

Ну, а цю статтю завершу цитатою людини, яка долучилася до створення пам’ятника пана Тараса: «Встановлення цього пам’ятника – це крок на шляху утвердження національної ідентичності та гідності, відновлення історичної пам’яті. Також наступного року плануємо започаткувати проект саду скульптур, де молоді митці будуть вирізати та встановлювати інших героїв України».

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*