На площі Юра почали будувати дорогу для тролейбуса - Блог про Львів

На площі Юра почали будувати дорогу для тролейбуса

Нова дорога

Як і обіцяв вчора Воробус, сьогодні поділюся своїми враженнями від відвідин площі Святого Юрія.

Як відомо, там окрім пам’ятника Шептицькому ще й планують будувати дорогу. Десь та й такий вид транспорту як тролейбус то має їздити.

До встановлення пам’ятника їздив, а тепер маршрути №9, 10, 2, 12 лише їздять до привокзальної площі.

Можна було би запустити тролейбус одразу ж після офіційної церемонії відкриття скульптури, але ж дороги то нема. Скільки вже було протестів, наметів, судів, збирання підписів про те, що дерева у скверику вирубувати не треба, дороги там не має бути й так далі.

Воно то може і так, але тоді питання, а де взагалі маж бути дорога? Через навчальний заклад «Львівська Політехніка»? Досить багато розмов також стосувалося дитячого майданчика.

Ну, думаю з дітьми то вже можна ходити в той же парк Івана Франка, там тих майданчиків хоч відбавляй.

Не може ж так бути, що тролейбус роками їздив, а тут його взяли і зняли.

Проте, однозначно скверик треба залишати й робити так, щоб вирубувалося менше дерев. Хоча, не так сказав, скверик треба залишати і модернізувати: поставити лавочки, насадити нові дерева, повиганяти звідти злісних алкоголіків і так далі.

Дорогу таки почали будувати, вирубка дерев розпочалася, тому Воробус одразу ж поїхав туди щоб побачити що там і як відбувається.

Також читайте:   Музика у маршрутках: за чи проти?

Що побачив?

У скверику дійсно зрубали трохи дерев, правда не так багато як про це говорили раніше. З боку вулиці Устиновича вже де-не-де почали асфальтувати дорогу, а там де скверик стоїть важка і щось там виривають. Щось так думаю, що це коріння.

Нова дорога має пролягати біля навчального корпусу вже згадуваної Львівської Політехніки.

Що цікаво, дитячий майданчик я так зрозумів вирішили залишити на місці, бо дорогу роблять якраз до нього. Щоправда зараз все там так розрили, що я би в цей бруд свою дитину ніколи би не відправив бавитися.

На майбутній дорозі багато піску, лежать труби, а на кінці вулиці збоку Митрополита Андрея знову ж таки стоїть важка техніка і щось там риє.

Прогулюючись зустрічаю плакат, де написано, що роботи по облаштуванню нової дороги мають завершити до кінця січня 2016 року. Побачимо як робітники впишуться в ці терміни.

Незабаром свята, люд починає пиячити, будуть морози, щось дуже сумніваюся, що все вдасться зробити так як треба.

Вже покидаючи площу Юра зустрів файного приятеля, який якраз поспішав на роботу. Сказав він мені наступне: що в скверику ще зрізали не всі дерева. Мають незабаром знести ті, які обв’язані помаранчевою стрічкою.

Лише для чого?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*