Сквер Гідності у Львові (фото) - Блог про Львів

Сквер Гідності у Львові (фото)

Воробус у сквері Гідності

Одразу ж після футзального поєдинку Ігор Воробус не пішов додому, а сів на громадський транспорт та поїхав у такий цікавий район нашого міста як Сихів.

Справа у тому, що там в районі Санта-Барбари нещодавно відкрили новий сквер.

Його назва – сквер Гідності.

Звісно, що мені було цікаво глянути що там і як зробили, адже ще раніше на цю площу хотіли переселити скандальний ринок через ніяк не можуть зробити трамвай на Сихів.

Дійшло навіть до того, що в район кінотеатру Довженка наїхала велика кількість важкої техніки і там почали робити розворот згадуваного раніше трамваю.

Переходимо до самої площі чи як правильно треба казати – скверу. Знаходиться він майже на самій Санта-Барбарі, а точна його адреса: проспект Червоної Калини, 105-109.

Його облаштували у першу чергу для неповносправних людей, а також інших мешканців цього району щоб вони мали де проводити вільний від роботи та навчання час.

Що цікаво, всередині скверу стоїть матінка Божа до якої підходить молитися велика кількість людей. Вона не огороджена, як скажімо, молоді дерева та лавочки.

Чому так? Поруч є табличка в якій написано, що Діва Марія між нами-людьми, і це крок до нашої близькості з Нею.

Також читайте:   У Львові почали прикращати новорічну ялинку

Поки що сквер виглядає не так, якби його хотілося побачити. Але, його творці зазначили, що все зміниться з часом. Поки що було насаджено дерева (15 штук), які зацвітуть вже весною, поставлено три круглі лавочки.

Будуть гроші, долучаться інвестори й цього всього побільшає.

Сквер відновили завдяки учасникам урбаністичної ініціативи «Група 109», Сихівська РДА, місцеві мешканці та підприємці.

Загалом на облаштування Скверу Гідності кошти надходили з кількох джерел. Міська рада виділила з бюджету 700 тисяч гривень, гроші збирали і місцеві мешканці та інвестували підприємці.

На табличках також пише, що хочуть забрати з цього скверу й генделик, що знаходиться поруч. Тривають судові засідання і можливо й це вдасться з часом зробити.

Посидів на широкій лавочці й Воробус, подумав про життя, позаглядав на дівчат, що сиділи навпроти. Мені тут сподобалося.

Прийду якось сюди ще, можливо ще й цього року, ну, а влітку обов’язково.

А поки що, нижче пропоную переглянути коротеньку фотогалерею з цього місця:

Сквер гідності у Львові

Сквер гідності на Сихові

Діва Марія

Діва Марія зблизька

Загальний вид скверу

Табличка

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*