Як подорожувати комфортно? Що робити у літаку та що необхідно мати з собою на борту? - Блог про Львів

Як подорожувати комфортно? Що робити у літаку та що необхідно мати з собою на борту?

Як подорожувати комфортно? Що робити у літаку та що необхідно мати з собою на борту?

Можливість літати, безумовно, надає нам безліч переваг. Адже ми можемо швидко та безпечно дістатись майже до будь-якого куточка світу. Але, на превеликий жаль, у польоті є чимало недоліків. Час, що ми проводимо безпосередньо у літаку, іноді супроводжується дріб’язковими незручностями.

Аби спланувати подорож таким чином, щоб забезпечити собі зручний та приємний політ, слід пам’ятати золоті правила мандрівника.

Сусід. Перш за все, подружіться із людиною, яка сидітиме поруч з Вами. Не варто нехтувати вашим попутником. Гарні відносини із сусіднім пасажиром – запорука приємного та комфортного польоту.

Якщо вам необхідно буде виспатись, він не заважатиме набридливими балачками. Або ж, навпаки, він не дасть вам збожеволіти від нудьги. Якщо ви боїтесь літати, він підтримає та відволіче вашу увагу під час турбулентності.

Скоріш за все, ви зможете мінятись місцями, аби насолодитись гарним видом з вікна, чи мати доступ до проходу, де ви зможете зробити зарядку, про яку поясню пізніше.

Він може розповісти про місто, до якого ви подорожуєте, чи дати необхідну вам практичну пораду щодо правил та обов’язків у літаку чи в аеропорті. Ви навіть зможете разом поїхати з аеропорту та заощадити трохи коштів, розділивши вартість проїзду на таксі.

Щонайменше, він розбудить вас, коли бортпровідник принесе їжу 🙂

Попередня підготовка. Якщо вам важко встановлювати зв’язок із людьми безпосередньо на борту літака, зробіть це заздалегідь онлайн. Більше того, оберіть саме того попутника, з якими хочете сидіти поруч у польоті!

Існує безкоштовний мобільний додаток для мандрівників під назвою NextTo, що надає можливість завчасно дізнатись, хто летітиме вашим рейсом, а також, хто знаходитиметься у аеропортах вильоту та прильоту в той самий час, що й ви. Переглянувши профілі пасажирів, ви зможете зв’язатися із попутником, котрий вас зацікавив, аби разом будувати план подорожі чи просто домовитись сидіти поруч у польоті.

NextTo допоможе не лише знайти попутників, а й тримати рідних та близьких у курсі перебігу вашої подорожі. До того ж, ви отримуватимете вчасні оповіщення про статус рейсу та будь-які зміни у розкладі. Якщо вас зацікавила така можливість, ви можете завантажити NextTo у магазинах Google Play чи App Store. Більше інформації ви знайде на сайті https://nextto.com/ або на офіційній сторінці NextTo у Facebook.

Одяг. Вам знадобиться легкий, простий одяг та зручне взуття. Віддайте перевагу одягу, що не стискатиме та не обмежуватиме ваше тіло. Краще мати на собі кілька шарів, на випадок, якщо стане холодно чи, навпаки, гаряче.

Також читайте:   Похід Воробуса і компанії на вершини Хом’як та Синяк. Частина четверта

Зручне взуття, в свою чергу, допоможе вам вільно та швидко рухатись під час перебування в аеропорті. До того ж, вам захочеться легко від нього позбавитись під час польоту. Головне, мати із собою чисту пару шкарпеток. Ні в якому разі не сидіть у літаку босоніж, або ж у шкарпетках сумнівної свіжості;)

Ручна поклажа. Подорожуйте з легкістю, буквально! Ваша валіза чи сумка має бути не важкою та компактною, адже в літаку дуже обмежений простір для багажу. Намагайтесь помістити його у відповідний відсік над головою. Не тримайте нічого на підлозі, залиште тих кілька нещасних сантиметрів для власних ніг, аби не стомитися.

Необхідні речі. Перш ніж помістити сумку у відповідне відділення для ручної поклажі, дістаньте звідти усі речі, що знадобляться вам під час польоту. Найнеобхіднішими речами зазвичай вважаються електронні прилади, надувна подушка, маска для сну та беруші (якщо збираєтесь спати) і дезінфікуючий засіб для рук (заздалегідь перевірте правила щодо рідин, які можна мати із собою на борту).

Власне Ви. Якщо бажаєте гарно почуватися після польоту, тоді під час нього не варто пити алкоголь, каву та будь-які інші напої, що загрожують вам зневодненням. Звичайна вода – ваш вірний супутник.

Також, якщо матимете нагоду, намагайтесь інколи рухатись, робити розтяжку чи невеличку зарядку. Головне, знайдіть для цього місце, де ви не заважатимете іншим пасажирам. У мережі є безліч прикладів “авіа-вправ”, ось деякі з них:

– Сядьте рівно, підніміть п’яти, впершись пальцями ніг у підлогу, затримайтесь у такій позиції на 5 секунд та опустіть п’яти назад. Повторіть ці рухи 10 раз та слідкуйте за своїм диханням.
– Продублюйте вправу, але на цей раз піднімайте пальці ніг, тримаючи п’яти на підлозі.
– Підніміть руки над головою, протягніть їх якомога вище. Лівою рукою обхопіть лікоть правої. Долонею правої руки потягніться вниз до спини. Затримайтесь у такій позиції на 15 секунд.
– Продублюйте вправу, помінявши руки. Дихайте повільно та рівномірно.

Як бачите, подорожувати комфортно зовсім не важко. Потрібно лише точно знати, що знадобиться у польоті!

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Денис 07.12.2015 пише:

    Зачитався. ось зараз буду їхати до Барселони може знайду собі попутника, який схоче зі мною купити абонемент на всі музеї. Таких небагацько зараз 🙂

  2. Ivan 07.12.2015 пише:

    Виглядає як реклама мобільного додатка… 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*