Як люди ганьбляться у маршрутках - Блог про Львів

Як люди ганьбляться у маршрутках

Повага один до одного

Інколи коли дивлюся на те, як поводять себе люди в тій чи іншій ситуації розумію, що в нас в країні далеко не все так добре як здається. Зміни мають бути й починати їх треба робити перш за все із себе.

Багато наших людей не знають елементарних правил поведінки у тому ж таки громадському транспорті. Головне щоб тобі добре було, а що робить інший – це вже нікого не цікавить.

Розповім про два таких випадки, які мені нещодавно довелося побачити у наших улюблених маршрутках.

Останнім часом стараюся на роботу більше ходити пішки чим їздити, але не завжди це мені вдається. Часто довго сплю й іншого виходу нема як сідати на громадський транспорт у мене нема.

Сідаю якось я в салон маршрутки, вона така стара, народу достатньо. Ок, оплатив за проїзд, пройшов по салону та й їду собі слухаючи музику.

Аж раптом на одній із зупинок бачу як пасажири у маршрутці починають між собою сваритися. Знімаю навушники з вух й починаю слухати що відбувається.

А виявляється, на тій же згадуваній вище зупинці в салон маршрутки зайшла жіночка з маленькою дитиною, почала просити щоб їй хтось звільнив місце, а ніхто з пасажирів що сиділи на її прохання реагувати навіть і думав.

Можливо сиділи також люди, які хворі чи не можуть стояти? Якраз навпаки, були люди різного віку, які просто забили вставати.

Також читайте:   Виставка старих поїздів на приміському вокзалі Львова

І лише після сварки, слів водія місце таки звільнили для жіночки з дитиною.

Не знаю як там хто, а в людини має бути в голові запрограмовано, що коли заходить жінка з дитиною і ще й маленькою, то одразу ж треба вставати.

Виходить цих людей простим правилам етикету ніхто не вчив.

Випадок №2. Їду на футбольне тренування у маршрутці №18, знову стою собі та й слухаю музику, під’їздимо до зупинки, бачу що в салон маршрутки сідає чоловік на милицях. Та ок, сідає, то сідає.

Маршрутка починає рухатися, а чоловіку навіть ніхто й не думає звільнити місце. Це ж треба бути яким вже дном (вибачте за слово) щоб хоча б людині яка не може пересуватися не дати місце.

В цьому випадку навіть Воробус почав лаятися з людьми. Оуууу, чули б ви що я почув у свою сторону. Мені навіть одна пані погрожувати почала.

Далі цитую: «Якщо ти такий розумний, то візьми людина на милицях таксі, а я заплатила чотири гривні й буду сидіти».

Після цих слів зрозумів, що з людьми у нас дуже погано. З такими точно країни не збудуєш.

Моя вам порада, люди, не ганьбіться такими діями й хоча б жінкам з дітьми та інвалідам місце звільняйте, бо сьогодні ти здоровий, а завтра може бут все по-іншому.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. Arwenita 10.01.2016 пише:

    Егоїзм + байдужість = деградація.

  2. Тарас 10.01.2016 пише:

    Імхо, дитину хтось із пасажирів міг узяти за руки, а жіночка тим часом постоїть. Посоромилась би так скандалити, вважаючи, що присутність дитини автоматично дає їй місце в транспорті.

  3. Stakeholder 10.01.2016 пише:

    Аж раптом на одній із зупинок бачу як пасажири у маршрутці починають між собою сваритися. Знімаю навушники з вух й починаю слухати що відбувається

    в такому випадку навпаки треба гучність піднімати)) А по-суті, то тут варто було б написати якого саме віку була дитина, чи це немовля в мами на руках, чи це дитина, яка вже сама ходить. Місцем поступитись треба в будь якому випадку, але це важливий нюанс.
    Що ж до інвалідів, то я чесно кажучи взагалі не уявляю як вони їздять в маршрутках, і це питання не тільки моральності, а взагалі захисту фундаментальних прав людини на пересування, яке точно не має нічого спільного з таким породженням рагулізму як маршрутка.

  4. Тарас 11.01.2016 пише:

    Совісnm втратили,або її не мали ніколи.

  5. Омелян Косопизд 11.01.2016 пише:

    А ще буває заходить в салон бабуся з внуком ти поступаєшся ій місцем , а вона садить внука , а то вже такий дорослий лобуряка ,що аж шляк наглий трафляє

    • Stakeholder 11.01.2016 пише:

      це ще фігня) справжній облом коли ти поступаєшся місцем бабулі а вона на крісло ставить сумку, а сама стоїть))

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*