Навколо Землі за 888 днів - Блог про Львів

Навколо Землі за 888 днів

Сім'я Жукових

Сім’я Жукових здійснить пішу подорож навколо Землі. Батько сімейства – Олександр Жуков – разом зі своєю дружиною Оленою та трирічною донечкою Машею пройдуть пішки практично цілу Землю. Мандрівка розрахована на 888 днів, а подолати їм доведеться 26 тис. км. по нашій прекрасній Планеті, відвідавши 28 країн на 5 континентах. Океанські простори будуть перетинати на літаках, адже «справжні жуки» ще й літають.

Старт Всесвітнього подорожі запланований на 1 квітня 2016 року. Саме тоді, в період цвітіння сакури і пробудження природи, «Жуки» почнуть свій довгий шлях з Токіо (Японія). Фінальною точою свого маршруту стане Стамбул (Туреччина) – місто, розташоване відразу в двох частинах світу на шляху з Європи в Азію. Під час свого походу «мандрівні жуки» відвідають Японію, Південну Корею, Китай, Гонконг, В’єтнам, Бруней, Малайзію, Сінгапур, Індонезію, Нову Зеландію, Австралію, ПАР, Аргентини, Чилі, США, Канаду, ОАЕ, Мальдіви, Індію, Великобританію, Німеччину, Бельгію, Францію, Італію, Хорватію, Сербію, Болгарію, Туреччину.

Ідея пішого походу навколо світу народилася не на порожньому місці. 50 річний екс-депутат Дніпропетровської міськради і успішний бізнесмен Олександр Жуков йшов до цього, можна сказати, все життя. Він – професійний ходок, майстер спорту з легкої атлетики (спортивна ходьба), багаторазовий призер і переможець чемпіонатів СРСР, України і Білорусі, член збірних цих країн. В Україну Олександр приїхав ще у 1984 році на запрошення свого тренера, та так і залишився розвиватися тут і робити кар’єру.

У 2013 році родина Жукови з маленькою донечкою Машею переїжджають з України в Китай за місцем бізнес-відрядження Олександра, в одне з найкрасивіших місць на Землі – місто Тенгчонг, провінція Юньнань. Через півтора року сім’я приїжджає на батьківщину Олександра в місто Вітебськ, Білорусь, де проживають його літні батьки. Тут і прийшла ідея про пішу подорож. Олена підтримала чоловіка, але за однієї умови: «Головне, щоб маршрут був максимально безпечним. Безпека Маші повинна бути на першому місці». З собою в дорозі у «Жуків» буде все найнеобхідніше: запас води, їжі, засоби зв’язку, намет і т.д. А в дорогу для Маші беруть сучасну велоколяску, в якій дитина буде їхати, коли втомиться. Більше того, в команді є лікар – Олена закінчила Дніпропетровську державну медичну академію.

Також читайте:   Свірзький замок - перлина фортифікаційної архітектури Львівщини

Цілі у Жукових глобальні і важливі: закликати людей берегти мир і життя на Планеті, сприяти дружбі та взаєморозумінню всіх народів. Привернути увагу людей до турботи про навколишнє середовище і майбутнім нашої планети.

У планах у «Жуків» зустрічі як з простими людьми різних національностей, так і громадськими діячами, політичними лідерами різних країн, філософами, зірками кіно та естради. Головне – «увібрати» в себе інформацію, креативні ідеї, акумулювати їх і передати іншим.

Інформація про даний проект буде широко висвітлюватися в фото і відео блогах, соціальних мережах, а також в локальних і регіональних ЗМІ на 8 мовах світу, у тому числі і на блозі Воробуса.

Офіційний сайт Жукових – http://walkingbeetles.com

3 людини, 5 континентів, 28 країн, 888 днів, 26 000 км… Тож побажаймо «Жукам» вдалого старту, змістовної подорожі та досягти поставлених цілей.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*