Шаховий бум у Львові - Блог про Львів

Шаховий бум у Львові

Шаховий бум у Львові

Черговий день наступив і ми починаємо…

І як ви думаєте, читачі блогу, про що ми будемо говорити в першу чергу? Думаю не важко здогадатися що про шахи, адже від сьогодні у місті Лева триває матч за звання чемпіонки світу між нашою – Марією Музичук та китаянкою – Хоу Іфань.

Хто не дуже розуміється в цьому виді спорту, то скажу, що українка є діючою чемпіонкою світу, а от її суперниця лише претендує на цей титул.

Сьогодні, 2 березня стартувала перша партія, яка досі триває. Білими почала ходити наша спортсменка й зараз на дошці рівна боротьба. Може бути і так, що гра завершиться внічию.

Загалом у місті Лева буде проведено 10 партій за підсумками яких визначать шахову королеву.

Якщо нашим читачам цікаво, то подивитися онлайн-трансляцію гри можна тут.

Бо, нагадаю, глядачів на цей захід не впускають. І це вірно, адже шахісткам треба зосередитися.

Поки гра триває розповім яким чином відчувається у нашому місті бум. Поки мав обід вирішив перейтися містом й подивитися чи знають львів’яни, що у нас відбувається такий матч.

Перше що кинулося в очі, так це транспорт. На всіх львівських трамваях можна побачити спеціальні прапорці що сповіщають про шаховий матч.

Також прапори висять на території палацу Потоцьких, де власне й відбувається гра, а також біля входу у міську Ратушу.

Також читайте:   Українці взяли реванш у португальців

Прапори

Але, і це ще далеко не все. Кажуть, що протягом турніру на площі Ринок мають розміщуватися спеціальні дерев’яні фігури, а якщо бути точнішим, то: король та дві королеви.

Одна з них чорного кольору, а друга – білого. Висота їх біля двох метрів Ходив нині цілий обід їх шукав і так і не знайшов. Можливо їх поставлять тоді, коли вже триватиме матч.

Завтра спробую ще раз навідатися у «серце» нашого з вами міста.

Щодо інших заходів, то варто виділити наступні:

3 березня о 16 годині біля входу в Ратушу відбудеться флеш-моб «Шахова корона». Учасники: колективи ЦТДЮТ та учнівський парламент.

Дійство триватиме лише 15-ь хвилин, тому запізнюватися не варто.

5, 6, 12, 13 березня у кінотеатрі «Сокіл» будуть відбуватися – шахові кінопокази. Початок о 12:00 год.

На Міжнародний жіночий день цікаве дійство відбуватиметься на верху Ратуші. Відомі люди нашого міста зіграють між собою. Початок – 14.00.

На день народження Тараса Шевченка, 9 березня на площі перед Оперним театром відбуватиметься вистава за участю театру «Воскресіння» під назвою –«Сни за кобзарем».

Початок о 19 годині.

Ну, і не варто забувати за різноманітні шахові турніри. Зокрема, з 4 по 6 березня у першому навчальному корпусі Університету Львівська Політехніка відбудеться турнір присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Початок о 13 годині.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*