Каплиця-писанка у Миколаєві - Блог про Львів

Каплиця-писанка у Миколаєві

Каплиця-писанка

Продовжуємо святкувати Великдень, який в народі ще називають Паскою. Думаю що так триматиме аж до наступних вихідних. Скільки там вже залишилося до них.

А от вже опісля люд потрохи буде повертатися до нормального життя. Поки ще у всіх великодній настрій у наступній публікації Воробус розповість про унікальну пам’ятку, яка знаходиться у Миколаєві.

Чесно сам не знав, що таке взагалі існує якби не мій хороший приятель – Володимир, який нещодавно прогулювався саме цим містом і натрапив на це цікаве місце.

Має воно назву – каплиця-писанка й височіє над містом Миколаїв.

Що це за така каплиця, коли вона буда збудована, як її знайти та багато іншого читайте далі.

Якщо подивитися на головне фото до цього поста, то спершу думається, що це просто писанка. Але, це не так, адже це каплиця-писанка.

Чимось ця будівля мені нагадала музей писанки у місті Коломия що на Івано-Франківщині.

Молодий храм було побудовано ще у 2002 році. Автором став архітектор А. Величко й для свого творіння вибрав цікаве місце – неприступну гору, яку місцевий народ назвав – «Високим каменем».

Також читайте:   Дача Добрика чи будинки з привидами?

Туди дістатися не так то просто. Транспортом не заїдеш, треба йти пішки і на деякій ділянці буде набір висоти.

Щоб потрапити всередину храму, необхідно пройти по вузькій стежці і досягти самої вершини урочища. Архітектура будівлі викликає найбільший захват. Каплиця виконана у вигляді великого розписного пасхального яйця – «писанки». Обраний орнамент є древнім сакральним візерунком.

Красива споруда, увінчана великим християнським хрестом, видніється на відстані декількох кілометрів.

Також як сказав пан Володимир, по дорозі до каплиці-писанки проходить хресна дорога.

До речі, любителям селфі скажу, що з висоти, де розташована каплиця можна зробити багато цікавих фото.

Якщо дивитися по відстані, то зі Львова до Миколаєва треба їхати транспортом 37 кілометрів. Це приблизно хвилин 30-40 їзди. Не так багато як здається на перший погляд.

Тому, якщо будете мати можливість, обов’язково відвідайте каплицю-писанку у місті Миколаїв та зробіть фотографію на фоні неї.

Як то кажуть, хоч буде що згадати.

У найближчий місяць ми будемо більше говорити на тему цікавих місць та подорожей, адже ваш покірний планує розпочати сезон походів.

Залишайтеся з нами…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*