Туристичний маршрут: Сколе-водоспад Кам’янка-г.Ключ-г.Лопата-Сколе - Блог про Львів

Туристичний маршрут: Сколе-водоспад Кам’янка-г.Ключ-г.Лопата-Сколе

Воробус на горі Лопата

І знову поговоримо за справи туристичні. Після того, як вашому автору вдалося відвідати дві вершини неподалік міста Сколе, я склав маршрут, який сміливо можна використовувати щоб поїхати в гори на два дні й що, найцікавіше, їхати далеко то не треба – якихось 100 кілометрів.

Отже, цей похід я назвав: Львів-Сколе-водоспад Кам’янка-г.Ключ-г.Лопата-Сколе-Львів. За два дні його пройти можна і то без особливого напрягу.

Тож, збираємося у Львові близько 6 години 30 хвилин, купляєте квитки на потяг Львів-Мукачево (відправлення 7.10) і рушаєте в Сколе. Продукти можна купити як у місті Лева, так і в Сколе.

Там неподалік залізничної станції є супермаркет «Рукавичка». Щоправда, там, як і у Львові алкоголь продають після 10 години ранку.

Обов’язкова наявність у поході: палатки, карімату та спального мішка, адже треба буде зробити одну ночівлю.

Що далі? А далі йдемо зі Сколе до водоспаду Кам’янка. По часу це приблизно година часу. Хоча, якщо нікуди не поспішати, робити привали, то це може зайняти і дві, дві з половиною години.

Приходимо до водоспаду Кам’янка, робимо фото, якщо є погода, то навіть купаємося й рушаємо.

А далі треба бути уважним, щоб не прогавити поворот на гору Ключ .

Нічого важкого тут нема. Десь у сто метрах після Янкової криниці буде міста що веде в село Кам’янка. Біля нього треба звернути наліво і йти по грунтовій дорозі.

Перед вами одразу ж вимальовуються прекрасні галявини де можна розкласти табір. Тут або хтось залишається й дивиться за речима, або ж ховаєте їх в лісі й швиденько робите сходження на гору.

Також читайте:   Селище "Курортне"

Без рюкзаків це займе також десь близько години в одну сторону. На вершині обідаєте, відпочиваєте й спускаєтеся до місця майбутнього табору.

Ось тут вже й можна розслабитися, розпалити вогнище, посмажити м’ясо й так далі. Звісно, що без фанатизму, адже наступного дня приблизно година 9-10 треба вийти далі на маршрут – у сторону гори Лопата.

Вона складніша по підйому, але, моя думка така, що звідси йти легше чим, скажімо, з Сколе. Повертаєтеся на міст, минаєте його, церкву і по маркуванню йдете на гору.

Зараз вже точно пригадати не можу скільки це займе часу, але до вечора повернутися на залізничний вокзал маєте встигнути. Щоправда, йти вже треба буде не по цьому маршруту що піднімалися, а лісом в напрямку Сколе.

Там також буде маркування, по дорозі два джерела й часто треба буде робити різкі спуски.

Вийти ви повинні біля потоку Павлів. Там ще збоку буде штучний водоспад, також озеро у Сколе.

А далі через міст, по дорозі й ви опинитеся на головному вокзалі. Приблизно в 18 годині треба бути на пероні.

Ага, ледве не забув, треба купувати квитки наперед, бо можуть виникнути проблеми з вільними місцями.

Успіхів!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. vrubli 12.05.2016 пише:

    Ігоре, дуже цікава стаття!
    Зважаючи на те, що ти досвідчений турист та знавець Карпат – можеш написати про 2-денний маршрут на гору Пікуй? (де краще розкласти табір, що варто взяти зі собою?)
    Здається ти там був.
    Буду вдячна за інформацію! 😉

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*