Чим покрити дах на дачі - Блог про Львів

Чим покрити дах на дачі

Чим покрити дах на дачі

Промайнуло жарке літо – пора відпочинку. Більшу частину свого відпочинку Архіваріус, як завжди, провів на своїй дачі. Та все має свій кінець. Ось і настала пора збору урожаю та заготовок на зимовий період. Було би все добре, та сталася у мене аварія – почав протікати дах моєї дачі. Через таку обставину довелося зайнятися ремонтом покрівлі, і в даному випадку я вирішив зробити нове покриття.

Виконати покриття покрівлі Архіваріус взявся робити самостійно, призвавши на допомогу свого давнього приятеля та знаменитого блогера Воробуса. Але щоб виконати якісно таку роботу потрібно мати необхідні знання про матеріали, які частіше всього використовуються в наш час. Розберемося з декотрими із них.

Металочерепиця та металопрофіль. Серед безлічі різних матеріалів при спорудженні або ремонті покрівлі дачі найчастіше в наш час стали використовувати металочерепицю та металопрофіль. Такі покрівельні матеріали відрізняються тільки за своїм зовнішнім виглядом. Основою для них служить алюмінієвий або сталевий оцинкований профільований лист.

Розрізняють кілька різновидів полімерних покриттів – від пластоізолу до поліестеру з різною товщиною шару покриття. Покрівля з таких матеріалів виглядає просто чудово. Але головним недоліком таких покриттів є деяка шумливість даху, особливо при сильному дощі. Саме тому, буде доцільним споруджувати покрівлю в комплексі з утепленою покрівлею.

Але крім цих покрівельних матеріалів при влаштуванні дахів на будівлях і їх ремонтах використовують і ряд інших матеріалів.

Рулонні матеріали. З позиції вартості ці матеріали найдоступніші, але з огляду на зовнішній вигляд далеко не найкращі. До них відносяться:

Також читайте:   Як заощадити на купівлі нової клапанної кришки

1. Руберойд.
2. Сучасні наплавляючі покриття.

Як правило рулонні матеріали використовують при покритті пологих або плоских дахів. Дотримуючись технології монтажу такі покриття утворюють доволі якісне водонепроникне покриття.

Азбоцементний шифер. Покрівельний матеріал такого типу давно використовується для покрівель різних будівель. При влаштуванні покрівлі дачного будиночка він не вимагає великих фінансових витрат. Спорудити покриття даху з такого шиферу можна самостійно. Азбоцементний шифер досить міцний та стійкий до атмосферних опадів.

Ондулін. Це сучасний бітумний покрівельний матеріал, який за своєю формою нагадує азбоцементний шифер. Він відрізняється низькою питомою вагою, тому при спорудженні даху він не вимагає масивних підтримуючих конструкцій. Влаштовувати покриття з ондуліна слід виконувати в прохолодну погоду. Це пов’язано насамперед тим, що при високій температурі він стає досить крихким, і пересуватися по такій покрівлі буде неможливо.

Бітумна черепиця. Вона являє собою багатошарову структуру, яка дає можливість виконувати покриття будь-якої форми. Але для влаштування покриття з бітумної черепиці необхідна суцільна обрешітка. У більшості випадків для цього використовують вологостійку фанеру. Володіючи пластичністю, бітумна черепиця дає можливість герметизувати будь-які сполучення покрівлі.

Вибір невисоких за ціною покрівельних матеріалів досить великий. Тому при вирішенні питання облаштування покрівлі своєї дачі, необхідно добре вивчити технічні характеристики покрівельних матеріалів, і тільки після цього можна буде зайнятися облаштуванням покрівлі своєї дачі. Але головним критерієм все ж буде залишатися Ваша фінансова спроможність.

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*