Відпочинок у Грузії: що варто побачити та спробувати у першу чергу - Блог про Львів

Відпочинок у Грузії: що варто побачити та спробувати у першу чергу

Відпочинок у Грузії

Про Грузію можна упевнено казати, що це край, овіяний багатьма легендами. Одна із легенд говорить нам про те, що коли Бог ділив землі між людьми на землі, то грузинів не було – вони займалися застіллям. Після того, як було проголошено головні тости грузини вирушили до Бога. Богові дуже не сподобалося, що вони спізнилися. Але грузини чесно сказали Богові: «Пробач нам, ми спізнилися тільки через те, що пили за твоє здоров’я». Господь Бог трохи подумав та відповів грузинам: «Приберіг я тут для себе шматок землі, але за вашу безпосередність та прямоту віддаю її Вам. Пам’ятайте, що ця земля дуже гарна та незрівнянна, і люди завжди будуть захоплюватися та милуватися нею».

Давайте і ми познайомимося з деякими речами та пам’ятками, з якими варто познайомитися, будучи на території Грузії.

Дегустація грузинських вин та мистецтво виголошення тостів

Грузини дуже гордяться своїми винами. Виноробство в Грузії було започатковано ще у п’ятому тисячолітті до нашої ери. На сьогоднішній день на території Грузії культивують понад 500 видів винограду. Головним центром виноробства рахується район Східної Грузії – Кахетія.

В Грузії виробляють велику кількість сортів вин серед яких самі відомі – «Аханеші», «Кахеті», «Кіндзмараулі», «Мукузані», «Сапераві», «Тбилисури», «Теліані», «Цинандалі», «Хванчквара», та ще багато інших, які відразу перерахувати неможливо. Виготовляють грузини також і міцні напої, серед яких всім відома горілка з винограду «чача» та велика кількість сортів коньяку.

Дегустація грузинських вин

Коли справа заходить до застілля, то грузини тут неперевершені. Одним із видів мистецтва у них вважається проголошення тостів. Кожен грузин повинен уміти виголосити тост, який має бути унікальним та сподобатися гостям.

Детальну інформацію про відпочинок та тури в Грузію можна отримати на сайті https://mygeotrip.com/ru/туры-в-грузию/.

Знайомство з архітектурною спадщиною скельних монастирів Вардзія та Гелаті

Монастир розташований у 18-ти кілометрах від міста Ахалкалакі. Заснування міста датується XII – XIII сторіччям. Монастир Вардзія представляє собою цілий архітектурний багатоповерховий комплекс зі своїми вулицями, тунелями, та сходами, які проходять повз храми, жилі будови, фортеці, бібліотеки, бані і т.п.

Вардзія

У двох кілометрах від міста Кутаїсі, яке історично вважається другою столицею Грузії, розташувався ще один унікальний монастир Гелаті. Споруджений на високім пагорбі, з якого відкривається чудовий вигляд на довколишню округу. На протязі довгого часу Гелатський монастир був культурним та просвітницьким центром, при цьому монастирі функціонувала своя власна академія. Серед випускників та викладачів академії немало відомих філософів того часу, перекладачів,ораторів та богословів, серед яких такі як Іоан Петріці та Арсен Ікалтоелі.

Візити до колоритних ресторанів Старого Тбілісі

Така легендарна страва як грузинський шашлик добре всім відома. Але мало кому відомо, що м’ясо приготоване на відкритому вогні грузини називають мцваді. Саме слово «шашлик» принесли у нашу побутову мову запорізькі козаки, спотворивши кримсько-татарське слово «шішлик», що у перекладі звучить як – те «щось на вертелі».

Також читайте:   Яйко-Ілемське-2014 (фото)

tbilisi

Багато людей помиляються в тому, що грузини полюбляють дуже гострий та пряний шашлик. Грузини готують його в основному зі свинини, доправляючи сіллю, цибулею, чорним перцем та сухим вином. Варто відзначити те, що кожен кухар володіє своїм власним рецептом приготування шашлику. В якості гарніру Вам подадуть велику кількість свіжих овочів та зелені, таких як петрушка, м’ята, зелена цибуля, перець, кінза. Всі ці приправи надають шашлику особливий смак та аромат. Гріх не спробувати грузинського мцваді.

Прогулянка по набережній Батумі

Це місто являється столицею Аджарії, а також головним портовим містом країни. Батумі являється уособленням сучасної Грузії. Це місто-курорт сподобалося жителям сусідніх країн, а також багатьом гостям з європейських країн. До послуг гостей курорту нічні клуби, кафе, ресторани, готелі, які надають послуги на самому високому рівні. В ресторанах міста подають найсмачніші страви національної кухні.

Батумі

Міський пляж місцеві жителі полюбляють називати Батумі-Біч. Влітку тут яблуку нема де впасти. Також тут багато станцій водних видів спорту, кафе та невеликих ресторанчиків, обслуговування в яких на досить високому рівні. Туристам тут пропонують лежаки та парасолі для захисту від сонця. Не дивлячись на велику кількість людей, пляж завжди чистий та доглянутий.

Курорт Боржомі

Мінеральна вода боржомі добре відома широкому колу відпочиваючих, особливо для громадян бувшого Радянського Союзу. Поруч з курортною зоною Боржомі находяться гірсько-лижний курорт Бакуріані, а в трьох годинах їзди – пляжі Чорного моря. На даний час Боржомі являється самим відомим курортом Грузії. На курорті розташовані оздоровчі санаторії, які допомагають у лікуванні різних хвороб.

Курорт Боржомі

Мінеральна вода «Боржомі» входить до числа лікувальних мінеральних вод. Унікальність цієї води полягає в тому, що свій початок джерело бере на глибині більш як 8000 метрів, та проходячи через різноманітні пласти вулканічних порід насичується більш як 60-ма природними мінералами.

До складу мінеральної води «Боржомі» входить багато елементів, які необхідні організму людини та володіють лікувально-профілактичними засобами для лікування багатьох хвороб. На території курорту знаходиться декілька джерел, які володіють своїми унікальними властивостями. На даний час мінеральна вода Боржомі» експортується у більш як 40 країн світу.

У цій статті неможливо перерахувати всі пам’ятки Грузії, бо список таких пам’яток буде доволі великим. Грузія самобутня та цікава країна. Вона відома своїми запальними танцями та особливим багатоголосим співом. Якщо Ви зібралися відвідати цю країну, то не пожалкуєте про свій вибір.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*