Перспективи українських біатлоністів на Олімпіаді-2018 - Блог про Львів

Перспективи українських біатлоністів на Олімпіаді-2018

Віта Семеренко

Христос Народився, шановні читачі!!!

У цій публікації хочу поділитися власною точкою зору про те, а що ж відбувається в біатлоні – основному зимовому виді спорту. Як відомо, саме у ньому в України є шанси на медалі на цьогорічних Олімпійських іграх в корейському Пхьончхані.

Ігри стартують вже 9 лютого. Перед ними ще буде етап Кубка Світу в італійському Антхольці-Антерсельві, де відбудуться по три гонки в чоловіків і жінок. Проте, це вже суті особливо не змінює.

Тому, поговоримо про медальні перспективи українців та українок на корейській землі.

Сьогодні в німецькому Рупольдингу завершився 5-й етап Кубка Світу двома гонками з масовим стартом.

Враження від виступів наших спортсменів на цьому етапі склалися двоякі.

Чоловіки

Тут все було неоднозначно… З однієї сторони 10-е місце Дмитра Підручного в спринті,з другої – посередні результати в індивідуалці та повний провал в естафеті, де вперше за певний час, з’явився володар малого кришталевого глобуса в індивідуальних гонках 2015 року Сергій Семенов

Отже, виходить наступне: якщо не буде втрат, то цілком можливо хтось з тріо Підручний-Семенов-Прима теоретично може вибороти медаль в особистих гонках.

Щодо естафети, до них трьох старший тренер чоловічої збірної Юрай Санітра додасть ще когось (найімовірніше Сємакова) і, на мою суб’єктивну думку, можна буде боротися за топ-6. Але, це все ж моя суб’єктивність вкупі з вболівальницькими мріями.

Жінки

У цій частині команди все не так погано.

Також читайте:   Волейбол. «Барком-Кажани» двічі поступаються "Локомотиву"

По-перше, чинні олімпійські чемпіонки Сочі всі живі, здорові. Єдине що турбує, так це фізична форма Підгрушної – капітана команди, яка до того ж є і чемпіонкою світу. Не забуваймо про це.

Окрім цього, чотири українки зараз в топ-30 світового рейтингу, а це вже про щось та й каже.

До слова, ще років 6-7 тому про таке можна було лише мріяти. Також непогану форму зараз демонструють як Юля Джима, так і сестри Семеренко. Віта регулярно з’являється в “квітковій” церемонії та й Юлія радує своєю стабільністю… Обидві вони ще недавно навіть боролися за вищезгаданий мною МКГ в індивідуалці, але таки програли його білорусці Скардіно.

В жіночій команді турботи швидше приємні, бо з шести приблизно рівних за формою і поточними результатами спортсменок тренеру Урошу Велепцю доведеться вибрати чотирьох, які як я і думаю багато хто сподівається зуміють захистити своє олімпійське золото в естафет.

Чому 6? Бо є ще дві молоді і дуже перспективні дівчинки, які не можуть похвалитися досвідом. Хоча, про чемпіонку Європи-2017 Анастасію Меркушину так не скажеш. Другою є Ірина Варвинець, яка цього року виступає досить вдало, плюс ще й показала непогані фізичні кондиції в Рупольдингу.

Отже, з нетерпінням чекаємо головної спортивної події чотириріччя в світі й сподіваюся, що вже опісля порадую вас своїми позитивними дописами.

З вами був Космонаффт, дякую за увагу, Слава Україні.

Автор статті: Kosmonavt.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*