Чемпіонат України серед ВНЗ. ХНУ ім. Каразіна покуражився у грі з ІФКФВ

Студентський футзал

Харків’яни забили у ворота прикарпатців десять м’ячів.

На перший матч «Фіналу чотирьох» чемпіонату України Палац спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи зібрав майже аншлаг. Склалося враження, що практично всі студенти ХНУ ім. Каразіна прийшли на трибуни головної критої арени Харкова, щоб підтримати свої улюбленців. І, забігаючи наперед, скажемо, що підопічні Віталія Чернишова подарували своїм вболівальникам справжнє свято.

Буквально зі стартових хвилин першого півфінального поєдинку господарі майданчику взяли м’яч під свій контроль, намагаючись змусити своїх прикарпатських суперників у захисті. Але перший удар у цій грі був саме у «фізкультурників». І не сказати, що Швед пробивав цілеспрямовано у ворота, однак його удар був неприємним. А вже у наступній своїй атаці івано-франківці відкрили рахунок після грубої помилки Панішева, якою скористався Кефа. Однак, за кілька миттєвостей харків’яни самі могли покарати своїх суперників за помилку. А конкретно – помилився Горбатий, який віддав неточний пас, чим ледь не скористався Васильєв, але його удар мети не досяг. Тим не менш, після цього епізоду «каразінці» почали частіше турбувати Левандівського. Але голкіпер гостей у кількох епізодах зміг виручити свою команду.

Варто відзначити, що ІФКФВ грав переважно однією стартовою четвіркою, лише іноді роблячи «точечні» зміни. А от харків’яни часто мінялися четвірками, щоб підтримувати високий темп гри. І підопічним Віталія Чернишова, в принципі, це вдавалося. Вони змушували ІФКФВ грати переважно від оборони. І тільки зрідка прикарпатці створювали випади на ворота Панішева. Але по такій грі харків’янам не вдавалося зробити головне – зрівняти рахунок. У одного тільки Абакшина було кілька хороших моментів для того, щоб відзначитись. Але постійно на заваді ставав Левандівський. До того ж, на руку прикарпатцям були і паузи, під час яких можна було бодай би трохи перевести подих. І на 13-й хвилині це принесло свої результати. Швед протягнув м’яч по лівому флангу, а потім віддав пас на Горбатого, який і подвоїв перевагу івано-франківців. І тільки після цього харків’янам, яким за такого рахунку вже було нічого втрачати, вдалося провести масовану та акцентовану атаку, внаслідок якої Абакшин все-таки скоротив відставання у рахунку. Забивши гол, слобожанці продовжили надалі атакувати. В одному з епізодів міг би відзначитися Сорін, але він перекинув і Левандівського, і ворота. А ще більш яскравий момент мав Терентьєв, який спочатку накрутив суперників, а потім пробив по воротах – м’яч «поцілував» поперечину. І це – тільки одні з небагатьох епізодів, які підопічні Віталія Чернишова могли завершити голом. Але івано-франківцям вдалося вистояти за підсумками першого тайму.

Також читайте:   «Галицька здоба» розгромно поступилася «Володимиру»

На початку другої половини зустрічі івано-франківці, за рахунок тримання м’яча у себе, трохи збили темп гри, що, відповідно, не давало можливості харків’янам більше атакувати. До того ж, прикарпатці почали швидше переходити з оборони до атаки, внаслідок чого у них з’явились можливості для контрвипадів. Але, що парадоксально, відзначились саме харків’яни. Терентьєв та Панасенко розіграли комбінацію, яка завершилась потужним та влучним ударом останнього. А вже за хвилину той же Панасенко майже ідентичним ударом вивів ХНУ вперед. Ще за хвилину Терентьєв зробив рахунок 4:2 на користь харків’ян. Після цього івано-франківці почали йти вперед великими силами, але вони почали наражатись на разючі контратаки «каразінців», які цілком реально могли закінчитись взяттям воріт Левандівського. І один з таких випадів все-таки став результативним. Харків’яни вийшли 3 в 1, і Панасенко оформив «класичний» хет-трик.

Такий перебіг подій змусив Юрія Костишина взяти тайм-аут. І ця «хвилина» одразу подіяла на івано-франківців, які одразу забили – Кефа оформив дубль. Однак, практично тут же голи Малишка та Соріна знову змусили майже переповнений Палац спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи підвестися на ноги – рахунок став 7:3 на користь господарів майданчику. Після цього Юрій Костишин, мабуть, зрозумів, що перспектив у цьому матчі у його підопічних мало, і почав випускати на майданчик тих, хто до цього фактично не виходив: Беспалова, Душинського, Дригана, Масевича, а Бабик зайняв місце у воротах. Однак, ці зміни не вберегли івано-франківців від пропущених м’ячів від Терентьєва, Корсунова та Абакшина, в результаті чого рахунок став дуже непристойним – 10:3 на користь ХНУ. Щоправда, був у слобожанців один мінус – на 38-й хвилині вони, ведучі в рахунку, примудрились назбирати п’ять командних фолів. Втім, змусити харків’ян сфолити вшосте та отримати право на дабл-пенальті у прикарпатців не вийшло. І в результаті фінальна сирена зафіксувала дуже ефектний вихід команди ХНУ ім. Каразіна у фінал.

ІФКФВ (Івано-Франківськ) – ХНУ ім. В. Каразіна (Харків) – 3:10
Голи: Кефа (3, 29), Ю. Горбатий (13) – Абакшин (15, 37), Панасенко (24, 23, 29), Терентьєв (26, 34), Малишко (29), Сорін (30), Корсунов (37)
ІФКФВ: Левандівський (Бабик, 35) – Кефа, Ю. Горбатий, Швед, Завертаний – Негела, Дриган, Голей, Беспалов – Душинський. Масевич
ХНУ ім. В. Каразіна: Панішев (Лікєєв, 36) – Абакшин, Моспан, Терентьєв, Панасенко – Васильєв, Сорін, Масленніков, Малишко – Айвазян, Корсунов.
Попередження: Масленніков (26), Васильєв (32)

Джерело: 5 x 5.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*