«Теsla» – «IMS-НУХТ». Анонс фіналу Кубку України серед жінок

Жіночий фінал

Чи допоможуть харків’янкам рідні стіни?

У чоловічому футзалі офіційний сезон був закритий тиждень тому, коли були зіграні матчі «бронзової» та «золотої» серій плей-оф. А у жіночому футзалі сезон закриється сьогодні, 19 травня. Саме сьогодні у Харкові визначиться володар Кубку України серед жіночих команд сезону 2017/2018 р. р.

Чинний чемпіон та володар національного Кубку, столичний «IMS-НУХТ», спробує захистити свій титул у поєдинку проти серйозного опонента, яким є харківська «Tesla». Звичайно, харків’янки, які гратимуть вдома, намагатимуться переписати історію та здобути свій перший трофей за той час, який команда грає на всеукраїнському рівні. Тим більше, у складі «помаранчево-чорних» грають кілька екс-футзалісток «Біличанки-НПУ», для яких протистояння з «IMS-НУХТ» – далеко не порожній звук. Тому, їх зайвий раз мотивувати не доведеться. Втім, інші футзалістки харківської команди також готові дати бій своїм столичним опоненткам.

На підсумок цього протистояння можуть вплинути кілька факторів, які одній з команд підуть на користь. Перший фактор – це майданчик. «Tesla» звикла до майже рідного майданчику спорткомплексу «Каразінський», де гостьовим командам важко грати. А тут їм доведеться грати на паркеті Палацу спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи. А там специфіка така, що по-перше – покриття на «Локомотиві», і м’яч по ньому буде швидко котитись. Це, звичайно, буде плюсом для швидких та технічних футзалісток, які є у складі обох команд. Разом з тим, це, безумовно, позначиться на характері поєдинку – він за таких умов обіцяє бути цікавим та результативним. Ще один фактор – це, власне кажучи, сам Палац спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи.

Враховуючи те, що у столиці Слобожанщини у цьому сезоні футзал високого ґатунку через розпад «Локомотива» був не так часто (але ж був!), то нинішній фінал – черговий реверанс у бік міста, яке по праву можна вважати Меккою українського футзалу. Нещодавно ця арена стала фартовою для команди ХНУ ім. Каразіна, яка виграла домашній «Фінал чотирьох» чемпіонату України серед ВНЗ. Тепер харківські любителі футзалу сподіваються на те, що фартом головної критої арени Слобожанщини скористається «Tesla». Третій фактор – це досвід гравців. У складах обох команд є досвідчені виконавці, які у вирішальний момент можуть повести партнерок за собою. Однак, у той же час у складі як харківського, так і київського колективів є багато молодих футзалісток, для яких фінал Кубку України – чи не перша серйозна нагода поборотися за «дорослий» трофей.

Також читайте:   Збірна Україна (U-19) боротиметься за путівку на Євро-2022 у Молдові

І тут визначальну роль гратимуть як психологія, так і поради від більш досвідчених партнерок. І хто перший впорається з таким хвилюванням, той матиме більше шансів на перемогу. Ну, і, нарешті, четвертий фактор. Він пов’язаний з ігровою практикою. Харків’янки провели два півфінальних матчі з опонентками зі Славутича, які однозначно не були легкими. Однак, клас «помаранчево-чорних» дався взнаки. А от у «IMS-НУХТ» було більше часу, щоб підготуватись безпосередньо до фіналу, оскільки півфінальні поєдинки киянок проти «ПЗМС», на жаль, не відбулись.

Причина – відмова полтавської команди грати проти «IMS-НУХТ» після скандалу, який виник у зв’язку з рішеннями арбітрів поєдинку між цими командами у чемпіонаті України, який столичні футзалістки закінчили на мажорній ноті та стали чемпіонками Вищої ліги. Тому, через ці неприємні моменти «IМSки» пройшли до фіналу без бою. І, відповідно, вони не проти покласти свої чемпіонські медалі у Кубок України. Отже, тут можна сказати, що зі стратегічної точки зору киянки матимуть перевагу, тому що вони мали можливість трохи відпочити та готуватися безпосередньо до фіналу. У той же час перевага харківських футзалісток буде саме у тому, що вони перебували в ігровому тонусі. А яка з цих двох переваг виявиться переможною – ми вже побачимо на паркеті Палацу спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи.

5 x 5

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*