У чемпіонаті Іспанії стартувала півфінальна серія плей-оф - Блог про Львів

У чемпіонаті Іспанії стартувала півфінальна серія плей-оф

Чемпіонат Іспанії

«Мовістар Інтер» та «Барселона Ласса» зробили перші кроки до фіналу.

Як полюбляють казати іспанські футзальні спеціалісти, справжній футзал у чемпіонаті ЛНФС починається з півфіналів, особливо якщо до цієї стадії виходять усі три гранди – «Мовістар Інтер», «Ель-Посо» та «Барселона Ласса». Не став винятком і цей сезон, оскільки всі три згадані команди вийшли до півфінального етапу плей-оф, а компанію їм склав «Хаен Параїсо Інтеріор». А вже 25 та 26 травня відбулись перші матчі цієї стадії. Пропонуємо Вашій увазі їх огляд.

Чинний чемпіон Іспанії, «Мовістар Інтер», стартував у півфіналі з дуже переконливої перемоги над «Хаеном», з яким у підопічних Хесуса Веласко свої рахунки. Бодай би згадаємо, що протягом цього сезону «інтеристам» далеко не завжди вдавалося перемагати «Хаен». Тому, мотивація у Рікардіньо та компанії була дуже серйозна.

Якщо казати про матч коротко, то він десь був схожий за своїм перебігом схожій на поєдинок «бронзової» серії плей-оф чемпіонату Білорусі між «Столицею» та «ВітЕном». Хоча були і деякі відмінності. А так – сценарій майже схожий. «Інтеристи» вже по ходу першого тайму повели 3:0. Особливо варто відзначити Бруно Таффі, який оформив дубль. Однак, незадовго до кінця першого тайму Карлітосу вдалося забити «гол у роздягальню», що мало подарувати «Хаену» надію на порятунок.

Однак, підопічні Хесуса Веласко мали на це свою думку. Фактично визначальним став гол Елісандро незадовго до середини другого тайму. Цей гол дозволив «інтеристам» спокійно контролювати гру, у той час як гостям треба було зробити все можливе і неможливе для того, щоб врятувати інтригу в цьому матчі. Однак, голи Ортіса та Рікардіньо остаточно зняли всі питання щодо переможця першої півфінальної гри.

«Мовістар Інтер» – «Хаен Параїсо Інтеріор» – 6:1
Голи: Ортіс (5, 38), Таффі (9, 11), Елісандро (28), Рікардіньо (40) – Карлітос (20)
Попередження: Ортіс, Рікардіньо – Карлітос, Бінгіоба
Рахунок у серії – 1:0

А у Барселоні місцева команда під орудою Андреу Плази приймала «Ель-Посо». Як і варто було очікувати, цей поєдинок був багатим на емоції, голи та боротьбу на кожному сантиметрі майданчику. «Синьо-гранатові» першими відкрили рахунок після того, як Ескердінья був виведений партнерами на ударну позицію. І вже за кілька хвилин він потрапив у обійми своїх одноклубників та барселонських вболівальників. Однак, «Ель-Посо» це тільки по-спортивному розізлило. Незадовго до екватору першого тайму мурсійцям вдалося зрівняти рахунок у зустрічі, і після цього градус гри на майданчику «Палау Блауграна» значно підвищився. Про це свідчив і той факт, що обидві команди по ходу першої половини зустрічі вже мали по п’ять командних фолів. Окрім того, варто відзначити, що гості знову були змушені відіграватись після того, як Феррао вивів «Барселону» вперед. Підопічним Дуди це вдалося, але у той же час проблема з лімітом командних порушень скоро вдалася взнаки, і на 16-й хвилині Феррао оформив дубль, забивши дабл-пенальті. Хоча, заради справедливості, зазначимо, що цей фол був дуже сумнівним. А вже за кілька миттєвостей «Ель-Посо» знову міг зрівняти рахунок, однак Піто не зміг переграти Пако Седано з 10-метрової позначки. І це був один з ключових епізодів матчу.

Також читайте:   Футзал. Друга ліга аматорів. Нові Імена 2:2 ГалТрансЛогістик

А вже по ходу другого тайму гравці «Ель-Посо» трохи більше володіли м’ячем, але вони ніяк не могли втілити свою перевагу в гол, хоча мали для цього кілька непоганих моментів. У той же час каталонці також мали кілька нагод для того, щоб збільшити свою перевагу, однак на заваді підопічних Андреу Плази ставали Фабіо та каркас воріт «Ель-Посо». На останніх хвилинах мурсійці спробували врятувати гру та перевести її в овертайм, однак «Барсі» вдалося вистояти.

«Барселона Ласса» – «Ель-Посо» – 3:2
Голи: Ескердінья (5), Феррао (11, 16 – з 10-метрового) – Драслер (9), Марінович (15)
Попередження: Рівільос (8), Хоселіто (14) – Алекс (8), Маттеус (14), Шуша (34)
На 17-й хвилині Піто («Ель-Посо») не реалізував 10-метровий.
Рахунок у серії – 1:0

Другі матчі півфінальних серій відбудуться 30 травня. Сама півфінальна стадія триватиме до двох перемог однієї з команд.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, 5 x 5

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*