Чемпіонат Португалії: «Спортінг» вирвав перемогу у «Бенфіки» у серії пенальті. - Блог про Львів

Чемпіонат Португалії: «Спортінг» вирвав перемогу у «Бенфіки» у серії пенальті.

Буде п'ятий матч

За всіма розкладами перевага перед четвертим поєдинком фінальної серії плей-оф чемпіонату Португалії була у «Бенфіки». По-перше – «орли» грали вдома. По-друге – перемога у третій грі фактично наблизила «Бенфіку» до чемпіонства на відстань однієї перемоги. Тому, логічно, що підопічні Жоела Роші хотіли її здобути саме на рідному майданчику. По-третє – на руку «червоно-білим» був і той факт, що через червоні картки, які були отримані у третьому матчі, «Спортінгу» не могли допомогти Фортіно, Део та Джо. Додайте сюди і те, що у згаданому третьому поєдинку у «левів» був вилучений і головней тренер – Нуно Діаш. Тому, в плані кадрового потенціалу перевага також мала бути у «Бенфіки».

Однак, «Спортінг» не втрачав надії перемогти у цій грі та перевести серію у вирішальний, п’ятий матч, який мав би відбутись на домашній арені «левів». У такому плані психологічна перевага мала би бути вже на боці «зелено-білих». Однак, якщо згадати ті кадрові проблеми, про які було сказано вище, то можна було зробити висновок, що «Спортінгу» доведеться нелегко, і для того, щоб зберегти шанси на захист чемпіонського титулу, Кардиналу та компанії треба зіграти через «не можу». Однак, «Спортінг» все-таки зміг знайти приховані резерви, і в результаті можливість допомогти команді отримали Кайо Жапа, Едгар Варела та Дієгіньйо. Останні двоє взагалі у цій серії або ще не брали участь, або отримували мало ігрового часу.

«Бенфіка», вже за традицією для цієї серії, дуже швидко відкрила рахунок після голу Фернандіньйо. Воно і зрозуміло – підопічні Жоела Роші показали свої наміри здобути чемпіонство вже у цій грі. Однак, «гарячі голови» «орлів» швидко «остудив» швидкий гол у відповідь. Це Мерлім віддав пас на Кардинала, а той вже змусив Кріштіано капітулювати. Склалося враження, що такого повороту подій господарі майданчику виявились не готовими. А от підопічні Паулу Луїса, який у цій грі керував гравцями «Спортінга», майже одразу взяли ініціативу до своїх рук. І це, відповідно, одразу відобразилось на грі. «Спортінг» грав цікавіше та гостріше за «Бенфіку». А от у самої «Бенфіки» атакувальна гра не завжди вдавалась. Точніше, треба сказати, що у «червоно-білих» все-таки іноді були моменти, але не так часто. Хіба що можна згадати небезпечні нагоди у виконанні Фернандіньйо та Рауля Кампоса. А от у «Спортінга» все йшло, як по маслу. Підтвердження цьому став гол «зелено-білих» на 11-й хвилині, коли Пані Варела пройшов по лівому флангу та навісив на «п’ятачок», де Кайо Жапа головою переправив м’яч у ворота – 1:2. На цьому «леви» не зупинились, і вже скоро Кардинал оформив дубль. Після цього Жоел Роша був змушений взяти тайм-аут, щоб пояснити своїм підопічним, як треба далі грати. Однак, ця взята «хвилина» не зовсім змінила хід гри, хоча моментів у «Бенфіки» стало трохи більше. Однак, гол від Дієгіньйо збільшив перевагу «Спортінга». А трохи пізніше той же Дієгіньйо міг оформлювати дубль, однак якимось чином не зміг влучити у порожні ворота.

В принципі, гра йшла за сценарієм гостей, які вели і за рахунком, і по грі. Однак, була у «зелено-білих» одна неприємність – ліміт командних фолів. І дуже скоро «Спортінг» його перевищив. А це означало, що у ворота «левів» мав бути призначений дабл-пенальті. Під цей удар у ворота «Спортінга» вийшов Гонсалу. І він впорався з ударом капітана «Бенфіки» Бруно Коельйо. Однак, на цьому проблеми «левів» не закінчились. За хвилину в їх ворота був призначений ще один 10-метровий. Цього разу до «точки» підійшов Рауль Кампос, однак удар «Вбивці» був неточним. Втім, дуже скоро «Бенфіка» все-таки досягла свого. На 19-й хвилині Рауль Кампос міг реальну нагоду, щоб виправитись, але м’яч після його удару влучив у поперечину воріт Андре Соузи. Однак, на щастя для «Бенфіки», та на біду для «Спортінга», першим на м’ячі опинився Дейвеш Мораеш, який пробив вже у порожні ворота, тим самим скоротивши відставання «Бенфіки» до двох м’ячів.

Також читайте:   Молодіжна Екстра-ліга (U-20): підсумки сезону. МСК "Дніпро", "SkyUp-2"

Таке позитивне завершення першого тайму вплинуло на «Бенфіку», яка одразу після поновлення гри прагнула якомога скоріше зробити «камбек». А якщо згадати, що «орлам» подібне вже вдавалось, то гравцям «Спортінга» треба було грати обережніше. Однак, господарі майданчику все-таки почали частіше знаходити можливості для того, щоб потривожити Андре Соузу. І в одному з епізодів Фернандіньйо таки змусив капітулювати голкіпера «левів». Цей гол вселив надію в серця вболівальників «Бенфіки» на те, що їх улюбленцям вдасться дуже швидко зрівняти рахунок. Однак, радість фанатів «червоно-чорних» була недовгою. На 31-й хвилині Дієгіньйо та Діваней організували випад на ворота Кріштіано, і в результаті Діваней зробив рахунок 3:5.

Безумовно, такий перебіг подій мав на руку «Спортінгу», який, маючи таку перевагу, мав усе для того, щоб довести цю гру до перемоги, яка потім дала би можливість перевести серію у п’ятий матч. Але «Бенфіка» з цим не була згодна. Ближче до кінця другого тайму «червоно-чорні» почали грати вп’ятьох. І дуже скоро ця тактика дала результат: Фернандіньйо скоротив рахунок до мінімуму, а заодно оформив хет-трик. «Бенфіка» почала направляти всі сили на те, щоб якомога швидше зрівняти рахунок. Однак, Андре Соуза у кількох епізодах став на заваді цим задумам «червоно-білих». А коли все йшло до того, що «Спортінг» все-таки здобуде цю перемогу, «Бенфіка» нанесла разючий удар. Шикарна комбінація призвела до голу Рауля Кампоса, який, таким чином, виправився за нереалізований дабл-пенальті у першому таймі.

І знову, як і у третій грі, на вболівальників чекав овертайм. Тільки тепер навряд чи можна було очікувати на якусь значущу помилку, яка могла би вплинути на підсумок матчу в цілому. Хоча коли у обох команд стало по п’ять фолів, то вони все-таки заграли трохи обережніше. Тому, на фатальну помилку по такій грі було годі й чекати. Тому, все мало з’ясуватись у серії пенальті.

Хоча «Бенфіка» і була господарем майданчику, однак рідні паркет та ворота не допомогли «орлам» у серії післяматчевих 6-метрових. Фернандіньйо влучив у поперечину, а удар Бруно Коельйо парирував Гонсалу. Натомість, удари «левів» – Діого та Пані Варели – були точними. І вони принесли перемогу «Спортінгу» в цій грі. А це означає, що на нас чекатиме п’ята гра, яка відбудеться на майданчику «Спортінга».

І що цікаво. У цій фінальній серії і «Бенфіка», і «Спортінг» по черзі глобули домашні та виїзні перемоги. До того ж, так сталося, що сценарії матчів № 1 та № 2, а також № 3 та № 4 були в чомусь схожі. І як тут не згадати, що «Спортінг» у четвертому матчі грав, маючи кадрові проблеми, а грою футзалістів у зелено-білих футболках керував не Нуно Діаш, а його асистент – Паулу Луїс! Вочевидь, все це явно додасть інтриги протистоянню перед завершальним поєдинком.

«Бенфіка» – «Спортінг» – 5:5 (по пенальті – 0:2)
Голи: Фернандіньйо (1, 28, 36), Дейвеш Мораеш (19), Рауль Кампос (40) – Кардинал (3, 13), Кайо Жапа (11), Дієгіньйо (17), Діваней (31)
Попередження: Дейвеш Мораеш (19), Тьяго Бріту (39), Рауль Кампос (42), Андре Коельйо (43) – Діого (10), Кардинал (19), Мерлім (26), Едгар Варела (35)
На 18-й хвилині Бруно Коельйо («Бенфіка») не реалізував 10-метровий.
На 19-й хвилині Рауль Кампос («Бенфіка») не реалізував 10-метровий.
Серія пенальті: Діого – 0:1; Фернандіньйо – 0:1 (поперечина); Пані Варела – 0:2; Бруно Коельйо – 0:2 (воротар)
Рахунок у серії – 2:2

Таким чином, чемпіон Португалії стане відомий у заключному, п’ятому матчі серії плей-оф. Він відбудеться 30 червня на майданчику «Спортінга».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, 5 x 5

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*