Чемпіонат Білорусі: на старт сезону у Вищій лізі вийде 16 команд

Білорусь

Сезон у Білорусі розпочнеться 1 вересня матчем за Суперкубок країни.

У Мінську відбулось жеребкування ювілейного, 30-го чемпіонату Білорусі з футзалу серед команд Вищої ліги. На старт нового сезону у «вишці» вийдуть шістнадцять команд, хоча ще після закінчення минулого чемпіонату була інформація про те, що могильовський «Форте» у новому сезоні не зіграє, і гравцям надано статус вільних агентів. Тепер же «Форте» все-таки вийде на старт чемпіонату.

І це – далеко не останні зміни серед команд білоруської Вищої ліги. Під новими назвами вступають у сезон «Аматар» та МФК «Світлогорськ». Тепер вони називатимуться МФК «Брест» та «ЦКК» відповідно (додамо, що «ЦКК» – це колишня назва «Світлогорська», який, таким чином, повернув собі колишню назву). Дебютант у Вищій лізі буде тільки один – це мінський «Белінвестбанк», який у минулому сезоні став переможцем Першої ліги. Але у «вишці» ця команда гратиме під новою назвою – «Територія» (Мінськ). Ще один пункт стосується «Граніту», який тепер гратиме домашні матчі у Пінську, а не у Мікашевичах. Але якщо, згідно умов Регламенту, суперник не проведе вчасно сплату заявкового внеску, тоді «Граніт» гратиме у Мікашевичах. Рішення прийматиметься окремо по кожному поєдинку.

Також читайте:   Чемпіонат Європи серед ЗВО (жінки): результати матчів першого ігрового дня

Ще один важливий момент стосується молодіжних команд. У сезоні 2018/2019 р. р. кожний клуб Вищої ліги зобов’язаний виставити у чемпіонаті Білорусі (U-18) юніорські команди. Зрозуміло, що це зроблено для того, щоб тренерський штаб юніорської збірної Білорусі мав змогу спостерігати за потенційними гравцями, які гратимуть у відбірковому етапі чемпіонату Європи (U-19), фінальна частина якого відбудеться наступного року.

Сезон у Білорусі розпочнеться матчем за Суперкубок країни, в якому зустрінуться чемпіон, «Лідсельмаш», та володар Кубку, «ВітЕн». Ця гра відбудеться 1 вересня у Ліді, на майданчику спорткомплексу «Олімпія».

А от що стосується чемпіонату Білорусі, то вже його стартовий тур, який відбудеться 8-9 вересня, подарує нам кілька цікавих протистоянь. Перш за все, це стосується гомельського дербі між «БЧ» та «ВРЗ». Чемпіон Білорусі, «Лідсельмаш», стартує на виїзді проти «Граніту». Бронзовий призер минулого чемпіонату, «Столиця», зіграє вдома проти «Борисова-900».

Повний же список матчів першого туру чемпіонату Білорусі виглядає так:

«БЧ» (Гомель) – «ВРЗ» (Гомель)
«Столиця» (Мінськ) – «Борисов-900» (Борисов)
«Динамо-БНТУ» (Мінськ) – «ЦКК» (Світлогірськ)
«УВД-Динамо» (Гродно) – «Брест» (Брест)
«ВітЕн» (Орша) – «Дорожник» (Мінськ)
«Граніт» (Мікашевичі) – «Лідсельмаш» (Ліда)
«Територія» (Мінськ) – «Охрана-Динамо» (Мінськ)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, 5 x 5

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*