Оглядовий майданчик на Ратуші Івано-Франківська - Блог про Львів

Оглядовий майданчик на Ратуші Івано-Франківська

Вид з Ратуші

Минулих вихідних Ігор Воробус їздив в Івано-Франківськ. Не буду приховувати того факту, що я їздив туди на весілля до хорошого друга. Але, я був би не я якби не прогулявся до забави цим чудовим містом.

Одразу ж зазначу, що в Івано-Франківську бував неодноразово. Тому, знайомий з ним достатньо добре. Єдине де мені ніколи не доводилося бувати, так це на місцевій Ратуші.

І уявіть собі такий факт. Прогулююся містом й раптом побачив, що на Ратушу залізли люди й оглядають місто з висоти пташиного польоту. Само собою, що я теж захотів туди залізти й порівняти екскурсію на ту ж львівську Ратушу.

Ратуша

Вхідний квиток на вежу Франківська вартує всього лише 20-ть гривень. Квиток дають, ніхто собі в кишеню нічого не кладе й люди тут привітні. Та й, якщо чесно, то на відміну від львівської Ратуші, тут є набагато більше чого подивитися.

Вхід на оглядовий майданчик

Сам підйом на верх розпочинається з третього поверху, а на тих, що ви минаєте по дорозі є багато картин, місце для вінчання молодих пар і, навіть, чорна кімната.

Також читайте:   Враження від старту лижного сезону в Буковелі

Все це оглядаю і йду далі. Найцікавіше починається тоді, коли розпочинаються сходи до оглядового майданчика.

Сходи

Вони настільки вузькі, що людина, яка має зайву вагу, тут з кимось не розминеться. Доводиться чекати.

Воробус був не один, тому, піднімаючись, ще говорив багато про те, що треба вмикати поворот. Реально, тебе тягне на ліву сторону, коли піднімаєшся й на праву, коли спускаєшся.

Спуск

До речі, як ви вважаєте скільки сходинок треба подолати простому туристу аби піднятися на оглядовий майданчик? Рахував і мої математичні здібності розійшлися з такими ж здібностями вахтера. Я налічив 186 сходинок, а жіночка 182.

Хотіли побитися об заклад, але потім посміялися й передумали.

Ще мить і я насолодився красою Івано-Франківська – Івано-Франківська іншого, якого я ще ніколи не бачив.

Тому, моя порада вам, читачі блогу, будете у Франику – обов’язково сходіть на Ратушу.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*