Чемпіонат Європи серед університетів: «драгоманівки» стартували з перемоги - Блог про Львів

Чемпіонат Європи серед університетів: «драгоманівки» стартували з перемоги

Жінки

При всій повазі до гравчинь з університету Мюнстера, які були суперницями наших «драгоманівок» по першому матчу жіночого турніру чемпіонату Європи серед університетів, їх клас все-таки менше ніж у наших дівчат. Принаймні, так було за всіма перед матчевими розкладами, які тепер треба було втілити у життя.

Але початок гри показав, що німкені налаштовані потріпати нерви нашим футзалісткам. Яскравим підтвердженням цього став гол, який підопічні Руслана Мішаровського пропустили на початку 2-ї хвилини. На жаль, гол стався після невдалого переходу киянок від оборони до атаки. Вочевидь, стартове хвилювання зіграло з нашими дівчатами злий жарт. Але треба віддати належне киянкам, які не стали панікувати та почали одразу шукати можливості для того, щоб одразу відігратись. Щоправда, забити швидкий гол не вдалося, проте позитивний момент для нашої команди все-таки був – вони тут же змусили своїх німецьких опоненток привезти собі два фоли. І цей епізод, мабуть, став тією точкою відліку, з якої футзалістки НПУ ім. Драгоманова почали поступово знаходити свою гру. А вже на 8-й хвилині киянкам вдалося зрівняти рахунок завдяки голу Єрьоменко. Щоправда, трохи згодом помилка Бурлаченко призвела до другого голу у ворота Митрофанської. Він був майже ідентичний до того, який киянки пропустили на початку гри. Але варто віддати належне нашим дівчатам, які, програючи 1:2, змогли проявити характер. До того ж, тренерський штаб «драгоманівок» став робити акцент на високому пресингу. І німкені виявились не готовими до таких дій з боку українських футзалісток. Щоправда, дивіденди від такого тактичного ходу підопічні Руслана Мішаровського отримали тільки під кінець першої 20-хвилинки, коли Шульга зрівняла рахунок. Таким чином, Шульга виправилась за помилку, яка призвела до першого голу у ворота «драгоманівок».

Високий пресинг дав свої плоди і на початку другого тайму. І знову в епіцентрі подій опинилась Шульга, яка змогла оформити дубль. Такий початок другої 20-хвилинки, мабуть, став несподіванкою для німецьких студенток, які навряд чи були готовими до такого розвитку подій. І їм тепер треба було відіграватись. Однак, тренерський штаб «драгоманівок» це передбачив, тому українки стали більш уважно грати в обороні. Але при цьому варто зазначити, що за моментами столичні футзалістки переважали своїх суперниць. Про це свідчили і три атаки в ситуативній більшості, які, щоправда, не були реалізовані. Для німкень у другому таймі єдиний плюс був у тому, що вони не поступались у боротьбі. Проте, зі створенням моментів біля українських воріт у них не клеїлось.

Також читайте:   «Теsla» - «IMS-НУХТ». Анонс фіналу Кубку України серед жінок

Мабуть, окремо варто виділити епізод, який стався на 34-й хвилині, коли Гриценко зіткнулася головою зі своєю суперницею. Це призвело до зупинки гри на п’ятнадцять хвилин. Потім гра, звичайно, поновилась, але тепер участь Ксенії у наступних іграх поки щ під питанням. Будемо сподіватись, що з нашою кравчинею буде все добре, і вона зможе допомогти своїй команді у наступних іграх.

За три хвилини до кінця гри футзалістки університету Мюнстера пішли вперед з п’ятим. Однак, грамотна гра «драгоманівок» у захисті стала тією завадою, яку німкені не змогли подолати на шляху до нічиєї. Тому, киянки змогли здобути нехай і нелегку, але все-таки перемогу. А вже 18 липня наші дівчата зіграють свій другий матч на чемпіонаті Європи серед університетів. Суперником «драгоманівок» стане команда університету Порту, яка сьогодні програла своїм опоненткам з університету Мурсії з рахунком 3:5.

Університет Мюнстера (Німеччина) – НПУ ім. Драгоманова (Україна) – 2:3
Голи команди НПУ ім. Драгоманова: Єрьоменко, Шульга (2)
Склад команди НПУ ім.. Драгоманова: Митрофанська – Дудка, Гриценко, Шульга, Козаченко – Дударчук, Єрьоменко, Бурлаченко, Підгорна

5×5

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*