Чим корисна оздоровча гімнастика?

оздоровча гімнастика

Кожен з нас хоча б один раз чув від лікаря: “Вам потрібно зайнятися лікувальною гімнастикою”. Немає такого захворювання, при якому лікувальна гімнастика не зробила б цілющої дії – будь то банальний вивих або ж серцеве захворювання. Навіть якщо у пацієнта важка травма хребта або складний перелом ноги – лікувальна гімнастика під керівництвом лікаря допоможе подолати недугу.

Багато хвороб, особливо хронічні, з роками ми сприймаємо як неминучість і заглушаємо ліками болі в спині, ногах, суглобах, навіть хронічну втому. Лікувальна фізкультура – один із природних методів лікування. Головною метою лікувальної гімнастики є зниження і ліквідація функціональних перешкод і болю у пацієнта, повертаючи його в звичне середовище.

Під час занять застосовуються вправи для посилення м’язів, вправи і техніки для розтяжки м’язів, відбуваються тренування мобілізації суглобів, рівноваги і координації.

Як підібрати потрібні комплекси вправ, щоб відчутно допомогти собі і позбутися від безлічі хвороб – остеохондрозу, хвороб серця, захворювань органів дихання, травної системи?

Насамперед потрібно звернутися до лікаря, і в залежності від наявних захворювань буде складена індивідуальна програма з урахуванням всіх супутніх хвороб. І займатися ефективніше в залі лікувальної гімнастики під керівництвом лікаря або тренера. Мати індивідуальну програму, звичайно ж, буде найбільш ефективно.

Також читайте:   Чому куріння шкідливе для здоров'я

Можна також звернутися у центр оздоровчої гімнастики. Ніякої самодіяльності, тому що лікувальною гімнастикою можна допомогти, а можна і нашкодити.

Фізичні навантаження потрібні людям не тільки літнім, але і молодим. І значно частіше – молодим, тому що ритм нашого життя, стресові навантаження, гіподинамія, яка пов’язана з 8-годинним сидінням за комп’ютером або в машині, позначається на рівні фізичного здоров’я людей. Це знижує, звичайно, якість життя.

Оздоровча гімнастика стала дуже популярна. В першу чергу, це прагнення людей до пошуку нових захоплюючих форм для проведення спортивного дозвілля та підтримки фізичної форми замість набридлих занять в тренажерному залі або однакових групових тренувань у фітнес-клубах.

Також чималу роль відіграє вплив на суспільство сучасної закордонної моди на заняття оздоровчою гімнастикою. Люди починають більше дізнаватися про користь гімнастики, у них поступово зникає помилковий стереотип про її велику травматичність. Навпаки, гімнастика – такий вид спорту, який гармонійно розвиває людину, дозволяє набути впевненості в собі, ним можна займатися з перших кроків дитини і до самої старості.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*