Книга Олега Сенцова поповнила фонд ЛОНПБ. Запрошуємо!!! - Блог про Львів

Книга Олега Сенцова поповнила фонд ЛОНПБ. Запрошуємо!!!

Олег Сенцов

Нова книга поповнила фонди Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки. То ж бібліотека, яка знаходиться за адресою: вулиця: Зелена, 20, як завжди, гостинно запрошує до відвідин та до читання.

Нова книг а- це «Маркетер», автором якої є колишній бранець Кремля, кінорежисер та письменник Олег Сенцов.

Книга придбана на головному книжковому фестивалі країни, який відбувся з 18 до 22 вересня у Львові – 26 Форумі видавців, і який залишив після себе чимало вражень та приємних згадок від проведених заходів.

У Львові Олег Сенцов презентував «Маркетер», а його участь у Форумі стала першою культурною подією, яку він відвідав після звільнення з ув’язнення.

«Маркетер» – друга частина автобіографічної трилогії. Книга видана «Видавництвом Старого Лева», двомовна, бо містить текст українською та російською мовами, тобто переклад тексту поданий разом з оригінальним.

В анотації до книги написано: «Автор розповідає в ній здебільшого про свої студентські роки: складання іспитів, будні в гуртожитку і на квартирах, нестримні веселощі, безгрошів’я. Початок дев’яностих. Зміна цінностей. Руйнування стереотипів. Становлення. Загартування душі й характеру».

Красива та легка до сприйняття мова, як оригінальна, так і перекладна (переклад Сергія Осоки), спонукає до прочитання книги та отримання насолоди від цього процесу. А ще, безперечно, до збагачення духовного, яке завжди супроводжує процес читання. Ось, для прикладу, невеличкий уривок з розповіді «Значок»: «Попереду в нього буде ще багато чужих квартир. Хороших і не дуже. Він їх усі називав домом, бо жив у них. Лише через багато років зрозумів, що дім у нього все-таки був один. Там, де він уже давно не живе. У далекому селі, де народився й виріс».

Ласкаво просимо у стіни Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки. Читаємо та розвиваємося разом!

Ярослава Сокольська, ЛОНПБ

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*