“Додому”

Додому

Воробус знову почав ходити в кіно і на цей раз я вирішив сходити не на американське, а українське кіно.

Що за фільм зацікавив вашого автора, чи сподобався він Воробусу, сюжет, актори, традиційна оцінка й не лише читайте далі.

Отже, після «Термінатора» мене потягнуло на драму. Саме таким за жанром є фільм «Додому».

Чому вирішив сходити саме на це кіно? Побачив рекламу по телебаченню, плюс намовив піти за компанію один мій хороший приятель.

Фільм «Додому» – це виробництво України, 2019 рік випуску.

Режисер – Наріман Алієв

У головних ролях:

Ахтем Сеітаблаєв, Ремзі Білялов, Дарія Барихашвілі, Віктор Жданов, Вероніка Лук’яненко, Акмал Гурезов, Лариса Яценко

Тривалість – 96 хвилин.

Обмежень по віку фактично нема. Ну, хіба що не можуть дивитися діти менше 12-ти років.

Сюжет:

«Додому» – українська драма, яка періодично нагадує про себе в новинах. На цьому тижні стало відомо, що фільм увійшов до лонг-листу кінопремії «Золотий глобус». Раніше стрічка виявилася в лонг-листі кінопремії «Оскар» в категорії «Міжнародний повнометражний фільм». Перспективи отримати престижні номінації не роблять картину особливою, її цінність зовсім в іншому. У сильній історії про відносини батька і сина, які повертаються до Криму.

Їхній родич загинув у війні на Сході України й всіма можливими шляхами треба доставити мерця на рідну землю. По дорозі на двох чоловіків очікують пригоди: це і зустріч із жінкою загиблого, і забирання трупа з моргу, і злодії, і навіть прорив кордону. Хоча, з останнім у мене є сумніви. Якщо б так реально протаранили кордон, то їх би шукали цілу ніч, підняли би вверх вертоліт тощо. А у фільмі все по-іншому.

Вражає те, що заради родини та брата хлопчина кидає все: кохану людину, університет, більш спокійне життя тощо.

У день, коли ваш автор був у кіно, у залі було багато людей і всі дивилися фільм на одному подиху. Це трапляється дуже й дуже рідко.

Щодо традиційної оцінки від Воробуса, то фільму «Додому» я б поставив балів так 8 з 12-ти. Реально, якщо б не раптовий кінець, то могло бути й більше. А так здалося таке враження, що творці фільму все робили добре, а потім їм тупо набридло. Та й другої частини нема з чого зробити.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*