XXI століття в медицині – трансляція операцій онлайн - Блог про Львів

XXI століття в медицині – трансляція операцій онлайн

XXI століття в медицині - трансляція операцій онлайн

На дворі 21 століття і вже нікого не дивує швидкість розвитку технологій. Щодня нас оточує величезна кількість гаджетів. Щоб перерахувати кількість електронних новинок, які з’являються щороку, не вистачить і сторінки. Чи варто говорити, якими семимильними кроками розвивається медицина. Постійно відкриваються нові центри, які завозять новітнє обладнання – від джгутів для забору крові до величезних томографів.

Але яким би дорогим і новітнім не виявилося обладнання, людський досвід і вміння не замінити. І не кожен лікар може собі дозволити показати відкрито весь процес лікування, свій рівень кваліфікації. Особливо це стосується хірургії. Як правило, ми можемо знайти в інтернеті масу відео, знятих під час операції. При цьому більше 90% з них дано в скороченому варіанті або ж у вигляді рекламних роликів – естетичних, відретушованих. Там не видно жодної помилки, жодного ускладнення.

Однак в ужгородській “Клініці Біляка” вирішили продемонструвати те, що зазвичай залишається “за лаштунками”. Так, за згодою пацієнтів, майже щодня з операційного залу ведеться онлайн-трансляція. Глядачі можуть бачити весь процес, чути, про що говорять між собою медики, про що жартують, як справляються зі складними ситуаціями. Весь процес відкритий, його неможливо прикрасити, відфільтрувати, обрізати. Тільки лікарі з вищим рівнем майстерності і багаторічним успішним досвідом роботи можуть дозволити собі відкрито транслювати таке відео.

Також читайте:   Міжнародний день захисту інвалідів

Практика ведення онлайн-трансляцій прийшла з розвитком соцмереж, адже саме там знаходиться багато потенційних глядачів. Як прокоментував своє рішення головлікар “Клініки Біляка” Степан Степанович Біляк, метою такої відкритості було бажання показати людям, що лікування – це не страшно! І навіть оперативне втручання може проходити безкровно і безболісно.

XXI століття в медицині - трансляція операцій онлайн

– Ми даємо можливість кожному бажаючому побачити все, що відбувається в операційній. Хірургічне втручання відбувається за допомогою лапароскопа. Тобто, травматизація мінімальна, ніяких кривавих сцен. Все чисто, безболісно. Крім того, глядачі можуть особисто переконатися в досвідченості нашого персоналу. Сподіваюся, що люди, які раніше відкладали лікування через страх, зможуть більше довіряти лікарям і не будуть запускати хвороби, вчасно звертаючись за допомогою. Адже, навіть рак в 98% випадків піддається лікуванню, якщо людина звернулася вчасно.

Клініка Біляка
Україна, Закарпатська обл.
Ужгородський район,
с. Минай, вул.Коротка, 1а.
E-mail: office@bilyak.com.ua
https://bilyak.com.ua/
Тел .: +38 (050) 610-07-77 (Біляк Степан Степанович)
Тел .: +38 (099) 100-10-03 (телефон адміністратора клініки)
Понеділок – П’ятниця: 8.00 – 16.00

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*