Враження від катання на Буковелі у новому сезоні

Буковель 2019

Незважаючи на те, що надворі тепло, Ігор Воробус довго думати не став, а вирішив поїхати на вихідних у Буковель аби відкрити черговий для себе лижний сезон.

Пора би вже, адже у минулі роки це робив ще на початку грудня, а тут вже свято Миколая минуло, а лижами й не пахне.

Розпочну свою розповідь із того, що сезон у Буковелі таки розпочався. Дякувати Богу на цьому курорті є так звані гармати, які настрілюють сніг. Його настріляли багато й поки що його ще достатньо аби кататися. Проте, снігопади у Карпатах аж просяться, як і зниження температури повітря.

Кажуть синоптики, що опади розпочнуться вже наступного тижня, а поки що повертаємося до покатульок.

1. Працюють лише «голубі» траси.

Хто не знає, це найпростіші траси по яких спускатися одне задоволення. Особисто я віддаю перевагу «червоному» або «чорному» типу трас, але чомусь цього разу мені сподобалися й «голубі», які, до слова, перебувають у достатньо хорошому стані. Єдина траса, де є сліди «червоної», це №2. Вона працює, але лише від половини. На верху просто нема достатньої кількості снігу.

2. Траса 2с.

Новинка цьогорічного сезону на Буковелі. Траса не є складною і дозволяє без проблем спуститися на 5-й підйомник. Раніше цього не було й так званим «нубам» доводилося прикладати максимум зусиль аби доїхати до бажаного транзитного підйомника на іншу сторону курорту.

Також читайте:   Грудень - ти п'яний, йди додому

3. Новини в облаштуванні підйомників і не лише.

Помітно, що влітку працівники на курорті не спали й зробили все можливе аби максимально задовільнити потреби відпочивальників.

Особисто я бачив зміни на 1-ому підйомнику. Там облаштували сходи, змінили заїзд на паркувальні місця, закрили один вхід, а зробили інший, збільшили кількість ліфтів. Помітно також, що на деяких трасах понаставляли обмежувачі швидкості. Звісно, таким лижникам як я це не подобається, але це робиться у першу чергу для безпеки відпочиваючих.

Якщо зробити короткий підсумок моїх покатульок у прем’єрному сезоні, то:

– вони виявилися фактично літніми. Складалося таке враження, що я катаюся не в грудні, а у травні місяці;
– працює 20 із 63 можливих трас;
– 12 із 16 підйомників;
– після обіду на трасах «каша»;
– класно, але хочеться більше снігу.

Чекаємо… а поки що читаємо блог Воробуса, який за декілька годин порадує Вас новими постами.

Більше фото ТУТ.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*