Як затишно облаштувати вітальню? - Блог про Львів

Як затишно облаштувати вітальню?

Як затишно облаштувати вітальню

Вітальня як центральне місце багатьох квартир відіграє важливу роль у повсякденному житті всіх членів домогосподарства. Тут ми приймаємо гостей, випиваємо каву з друзями, а вечорами за келихом вина та під теплою ковдрою переглядаємо останні кінопрем’єри. Оскільки вітальня є найбільш представницькою кімнатою, її облаштування може стати викликом. Коли потрібен дизайн інтер’єру у Львові, замовити його можна у професіоналів, або ж спробувати власні сили.

Віддайте перевагу дерев’яним елементам

Дерево – матеріал, який ефективно «зігріває» кожну вітальню, адже він вносить унікальну природну атмосферу. Для того, щоб інтер’єр став більш затишним, варто укласти підлогу з дерева чи панелей, бажано теплого відтінку. Тож якщо ви бажаєте покращити вигляд своєї вітальні, Вам допоможе у цьому KVAШA Дизайн.

Меблі для вітальні також будуть незамінними – тут найкраще підійдуть колекції з кольорами натурального дерева, які чудово відтворюють характерну поверхню цього матеріалу. Якщо ви хочете легкого делікатного ефекту, пошукайте моделі на дерев’яних ніжках або металевих профілях, які навіть масивний комод зроблять на вигляд витонченим.

Варто зосередитися на позачасових світлих і медових відтінках деревини, які відповідають багатьом стилям та поєднуються майже з будь-яким кольором або матеріалом. Такі меблі – чудовий варіант як для великої, так і для маленької кімнати, оскільки візуально не зменшать інтер’єр.

Прикрасьте вітальню кімнатними рослинами

Вони ідеально доповнять дерев’яні меблі. Розміщені на столах, полицях або підлозі рослини прекрасно гармоніюватимуть із естетикою дерева. Вони також мають гарний вигляд серед оригінальних сувенірів і вдало прикрашають книжкові полиці.

Однак якщо ви не можете дозволити собі живі квіти у вітальні чи садівництво – не ваша найсильніша сторона, спробуйте поставити штучні рослини. Сучасні декоративні елементи зроблені з максимальною ретельністю й увагою до деталей, саме тому вони нагадують свої природні аналоги.

Також читайте:   Особливості ДВП та приклади використання

Штучні квіти не потребують догляду чи необхідності стояти на сонячних місцях. Крім того, на стінах можуть з’явитися картини з квітковими мотивами, що створить гармонійний дует із дерев’яними елементами.

Декоративний текстиль для вітальні: які кольори та матеріали слід вибрати?

Текстиль – це не лише спосіб надати інтер’єру певного стилю, а й унікальні аксесуари, які створюють затишну й теплу атмосферу. Це можуть бути:

  • декоративні подушки;
  • ковдра, недбало кинута на диван;
  • м’який килимок, який ми відчуваємо під ногами щодня;
  • візерункові штори, що охороняють нашу приватність вечорами.

Варто мати під рукою теплу ковдру – ви можете підібрати колір подушок або віддати перевагу оригінальному контрасту кольорів. Матеріал, який повинен бути приємним на дотик, також важливий. Варто вибирати з таких тканин як бавовна, шерпа, мікрофібра та плюш. Наприклад, придбати килими з візерунками чи ковдри, оброблені декоративними кистями й помпонами.

На вікна затишної вітальні повісьте штори, підібравши їхній колір до меблів або іншого текстилю. Сміливцям варто проекспериментувати й вибрати штори з візерунками, які можна тематично скласти декоративними наволочками чи килимком.

Спробуйте вибрати колір, який буде виділятися на тлі стін, роблячи при цьому вікно сильною точкою всієї композиції. Залежно від стилю інтер’єру, спробуйте доповнити декор вікон повітряними шторами або практичними жалюзі.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам створити у вітальні затишний простір. Бажаємо натхнення!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*