Як зробити захисну маску: варіанти, інструкція і фото - Блог про Львів

Як зробити захисну маску: варіанти, інструкція і фото

Маска

Карантин карантином, а купувати хліб, воду, молочні продукти потрібно регулярно. Запаси робити не вийде – зіпсуються. Масок в районі Водоканалу сьогодні, 18 березня, вже не було.

Навіть за 20 гривень. Довелося шити самій з купленої вчора марлі.

Отже, якщо ви хочете пошити маску самостійно, а голку останній раз тримали в руках ще в школі на уроках праці, краще зайдіть в інтернет і нагугліть там собі прикольні маски з принтами. Коштують вони від 70 до 200 грн. за штуку. Такі маски є багаторазовими. Їх можна прати і використовувати скільки завгодно.

Альтернативний варіант – зателефонуйте своїм родичам чи знайомим, які вміють шити. Замовте у них комплект масок. Попросіть, щоб вам відправили їх кур’єром або тією ж Новою поштою. Карантин все ж таки – менше контактів.

Є ще один варіант. Але це сюрприз. Розкажу про нього, якщо дочитаєте до кінця.

Не боїтеся складнощів і вирішили виготовити марлеву маску самотужки? Вам абсолютно все одно, як ви будете в ній виглядати і що подумають про вас люди? Прекрасно! Тоді я напишу, як робила маску я. Але про всяк випадок ще раз пораджу – не марнуйте собі час і нерви, краще замовте собі нормальну річ. Бо тим, що у вас вийде в результаті, можна хіба лякати неслухняних малюків.

Хоча… А раптом ви відкриєте в собі прихований талант модельєра і складете конкуренцію Андре Тану.

Також читайте:   Які захворювання лікують Диклоберлом?

Крок 1. Відрізаєте собі шматок марлі довжиною 90 см і шириною 33 см. Можна менше. Дивіться по своїй голові.

Крок 1

Крок 2

Крок 2. Складаєте марлю гармошкою. Посередині кладете шматок вати. Дуже багато не кладіть – не будете мати, чим дихати. Загортайте марлю з ватою до кінця.

Крок 3

Крок 3. Обидва боки маски треба загнути і вставити в кожний з них по гумці. Довжина кожної гумки – 25 см. Можна менше – міряйте. Тепер боки потрібно прошити. Не забудьте запхати гумку перед прошиванням.

Крок 4. Щоб вата всередині не зібгалась в один маленький комочок після прання (а вона неодмінно так зробить), прошийте маску кількома рядками вздовж і поперек по всій довжині і ширині.

Тоді вата має залишитись після прання на місці. Але це не точно.

Крок 4

А тепер – сюрприз. Маску з успіхом можна замінити бафом або шарфом-трубою. Це такий шматок тканини, з якого можна накрутити собі бандану, шарф і навіть верхню частину купальника. Складіть його вдвоє або вчетверо і натягніть на обличчя так, щоб він закривав ніс і підборіддя. Дихати неважко, прати легко, сохне швидко. Перевірено на собі.

Готова маска

Успіхів у виготовленні маски з будь-якого матеріалу і не хворійте 😉

А ви дотримуєтеся карантину?





Подивитись результати голосування

Автор статті: Arwenita.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. The Notorious B.I.G. 18.03.2020 пише:

    Нехай Гороб натягне той “памперс” на голову і зробить селфі 🙂

  2. Stakeholder 19.03.2020 пише:

    Маска все більше стає фетишем під час епідемії. Вона потрібна тупо тому що цього вимагають при заході в замкнені приміщення, і абсолютно не для безпеки носія маски, а для безпеки тих хто кругом нього. В нормальний час на людину в масці косо дивляться, а під час епідемії косо дивляться на людину без маски. Тому я думаю не варто сильно заморочуватись. Дотримуйтесь дистанції, уникайте скупчень людей, слідкуйте за руками. А маску купіть звичайну і одягайте тільки там де це необхідно.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*