Велодоріжка на Пекарській. Міф чи реальність?

Велодоріжка на Пекарській

Чергова публікація на блозі Воробуса буде присвячена темі ремонтів у нашому місті. Їх знову не бракує. Почали робити вулицю Богдана Хмльницького, на черзі Личаківська і Пекарська.

Саме про останню й поговоримо у цьому пості.

Звичайно, що автор цих рядків всіма руками за розвиток велосипедного транспорту у Львові й побудову велосипедних доріжок, але часто у мене з’являються питання до того чи іншого проекту.

На днях читав в інтернеті пост про капітальний ремонт вулиці Пекарської на ділянці від вулиці Братів Тершаківців до Личаківського кладовища.

Окрім того, що там мають замінити дорожнє покриття, яке вже давно проситься це зробити, там також мають облаштувати велосипедні доріжки.

На картинці до цього поста навіть є проект цієї ідеї. Все це класно, я всіма руками «за» її втілення, але є одне «але» й навіть величезне «але». Хочу бачити як велосипедна доріжка буде вільною для проїзду й на ній можна буде вільно рухатися любителям двохколісних.

ВелоПекарська

Чому так? Зараз поясню.

Пекарська по своїй суті є вузькою вулицею й тут не те що їздити, а ходити особливо нема де. Тому, вся права частина Пекарської заставлена різними транспортними засобами.

Також читайте:   Велосипедна доріжка на вулиці Куліша

Більше місця

Якщо там зробити велодоріжку, то весь цей транспорт буде або стояти на них або ж весь транспорт перенесеться на ліву сторону вулиці й прості пішоходи не будуть мати можливості нормально ходити по тротуарі.

Краща ситуація ближче до Личаківського кладовища. Там вулиця значно ширша і десь таки є можливість зробити велосипедну доріжку. Але, якщо її не робити по усій вулиці, то для чого її робити там?

Хто катається на двохколісному, ті прекрасно можуть їхати і по проїзній частині.

Цікаво скільки бабла піде на весь ремонт, на проектування велодоріжок і чи вдасться вирішити проблему з автомобілями.

Якщо щось і робити, то ставити стовпчики аби водії «тачок» не могли робити перепони велосипедистам.

До речі, бачив на, згадуваному вище, малюнку що мають ніби облаштувати парковки для автомобілів. Але, скільки вони зможуть вмістити?

Звичайно, буду моніторити цю ситуацію і по мірі можливості писати про ремонт цієї вулиці.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Roman T 28.05.2020 пише:

    Дуже цікаво 😉 Побачимо, як воно буде 😉 Маю надію добре зроблять все

  2. Stakeholder 28.05.2020 пише:

    Справа напевно в тому що всі ці автомобілі там стояти взагалі не повинні, і те що вони займають пів проїжджої частити це не нормальний стан речей, тому якщо кожен раз проектуючи вулицю всі будуть ламати голову над тим “а де ж <> тепер будуть кидати свої корита”, то ми всі будемо жити на парковці. Думаю на Пекарській достатньо виділити мінімальну кількість паркомісць для тих хто там живе, тимбільше там багато заїздів у двори. Решта ж обійдуться.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*