Очікування від нового сезону FAVBET Екстра-ліги. Думка Артема Терентьєва - Блог про Львів

Очікування від нового сезону FAVBET Екстра-ліги. Думка Артема Терентьєва

Тереша

Продовжуємо спілкуватися з футзальними оглядачами на тему початку нового сезону в Екстра-лізі. На черзі слово за шеф-редактором сайту «5×5» Артемом Терентьєвим.

Очікування від нового сезону

Від нового сезону у FAVBET Екстра-лізі я очікую, перш за все, багато цікавих результатів, а подекуди сенсацій. Те, що у новому сезоні буде десять команд, дає мені привід для оптимізму. Сподіваюсь, що це буде перший крок до подальшого розширення елітного дивізіону. Можливо, не зараз, але трохи пізніше. І якщо ми збережемо цей кістяк, ці десять команд, то в подальшому треба думати про можливе розширення (тим більше, зараз є регіони, де футзал активно розвивається, і де робиться ставка на те, щоб у перспективі мати свою команду в Екстра-лізі). Якщо говорити про фаворитів, то вони, мабуть, будуть ті ж самі – «Продексім», «Ураган» та «ХІТ». Але я не виключаю того, що хтось спробує приєднатись до цієї топ-трійки. «ІнБев», який у минулому сезоні підняв планку результатів, намагатиметься як мінімум зберегти свої нинішні позиції. А там, можливо, і спробує зазіхнути на медалі. Дуже хочеться подивитись на «Моноліт/Viva Cup», оскільки ця команда давно мала би заграти в Екстра-лізі – у неї дуже хороший потенціал. Також буде цікаво подивитись на нинішню «Енергію», яка, впевнений, у цьому сезоні обов’язково вистрілить. Можна, в принципі, про всі команди так сказати, але це буде надто довго. Скажу одне: у цьому сезоні зібрались дійсно класні команди, і у нас буде дуже цікава боротьба за плей-оф.

Плей-оф

Однозначно, повернення плей-оф – це вірне рішення. Можливо, дехто і вважає інакше, але проти «топ-шістки» є дуже важливі фактори. Перш за все, давайте згадаємо сезон 2018/2019 р. р. На мою думку, коли тоді грали шість команд, то інтерес представляли тільки матчі за участю трьох провідних команд. Так, там була певна інтрига (згадаємо бодай би вирішальний матч у Херсоні між «Продексімом» та «Ураганом»). Але якщо, наприклад, дивитись на інші три команди, які потрапили того сезону до топ-шістки, то складалося таке враження, що вони, потрапивши до другого етапу змагань, вирішували вже свої локальні задачі (зокрема, награвали молодь). Я не знаю, що би було, якби «топ-шістка» таки грала між собою у минулому сезоні, але є у мене передчуття, що картина була би майже ідентичною. До того ж, не забуваємо, що для кількох команд, які не потрапили до топ-6, сезон завершувався передчасно. І в нашій ситуації, коли у FAVBET Екстра-лізі не так багато команд, як у тій же Іспанії чи Португалії (в елітних дивізіонах, звичайно). Тому, зараз повернення плей-оф дасть можливість командам трохи більше пограти у сезоні (або навіть постсезоні). І ми всі чудово розуміємо, що у плей-оф можливо все. От візьміть чемпіонат або Кубок Іспанії. Хто думав, що «Вальдепеньяс» підніметься так високо? А він став другим і там, і там, хоча цього ніхто не очікував. Тому, повернення плей-оф – це однозначно правильне рішення.

Конкуренція із «Продексімом»

Якщо відштовхуватись від результатів «Фіналу чотирьох» Кубку України, то завадити «Продексіму» стати чемпіоном можуть ті ж самі «ХІТ» та «Ураган». Поки що ситуація виглядає саме так. Чи зможе ще хтось додатись до цього тріумвірату? Подивимось по ходу сезону. Хоча якщо «Продексім» під керівництвом Андре Броканелло набиратиме по ходу сезону, то зупинити його (принаймні, на всеукраїнській арені) буде важко. І тут, до речі, хочеться подивитись на «Продексім» з цим тренером у плей-оф. Тому що це теж дуже важливий момент і для самого Андре Броканелло. Якщо амбіції сеу Андре з’єднаються з традиційно кубковим характером «мельників» (бо «Продексім» у регулярному чемпіонаті та плей-оф – це дві великі різниці), то у суперників шансів може не бути. Ну, і хіба Ігор Колихаєв не хоче, щоб його команда зрівнялася з донецьким «Шахтарем» за кількістю здобутих титулів чемпіона України? Думаю, що хоче. Це дійсно серйозна мотивація для херсонців.

Також читайте:   Хто такий Пан П?

Повернення вболівальників на трибуни

Я чомусь думаю, що якщо вболівальники і повернуться на трибуни, то не раніше січня. Можливо, тоді як раз і ситуація з пандемією буде кращою. Думаю, що тут треба буде відштовхуватись від того, як почнуть грати з уболівальниками в інших чемпіонатах. І тоді потрібно буде зробити своєрідну «дорожню карту» щодо повернення вболівальників на трибуни під час футзальних поєдинків. Можливо, щось буде вже після того, як у жовтні буде зіграний «Фінал чотирьох» Ліги чемпіонів. Якщо УЄФА дасть «відмашку», то трибуни поступово будуть заповнюватись. Нам поки що доведеться лише чекати.

Новачки Екстра-ліги

Щодо команд з Харкова та Миколаївки, то я скажу так. Я чекав на ці команди ще раніше. І я радий, що зараз вони гратимуть у FAVBET Екстра-лізі. Про перспективи цих команд скажу наступним чином. «Моноліт/Viva Cup» вже давно зарекомендував себе в якості серйозної бойової одиниці. Хоча «Моноліт» вже давно не грав у Екстра-лізі, та все одно багато хто пам’ятає, якою непоступливою була ця команда. Тренерському штабу харків’ян вдалося зберегти той ігровий почерк, який у «Моноліта» був роками. І цей стиль гри вже навіть пройшов через зміну поколінь. До того ж, не забуваємо, звідки вийшли такі гравці, як Абакшин та брати Моспани. А є ще не менш перспективні Масленніков, Терентьєв. До того ж, в обоймі у Віталія Чернишова є деякі досвідчені виконавці. Впевнений, що харків’яни однозначно створять кілька сенсацій у цьому сезоні. Що стосується «ДЕ Трейдинга», то «Фінал чотирьох» Кубку України показав, що «енергетикам» ще є, над чим працювати. Звичайно, від цієї команди з Донецької області ми будемо чекати таких же результатів та такої ж самої гри, яка була у «Єнакієвця». А «Єнакієвець» завжди славився своєю непоступливістю. Єдиний момент – це те, що у складі «ДЕ Трейдинга» є кілька досвідчених гравців, які, на жаль, не стають молодшими, хоча і намагаються передавати накопичений досвід. Тому в цьому сезоні «ДЕ Трейдинг» гратиме, скажімо так, на перспективу, щоб десь за один-два сезони вийти на рівень «Продексіма», «Урагану» та «ХІТа» і боротися за призові місця.

Трійка призерів

Як на мене, то у цьому сезоні трійка призерів не зміниться. За медалі однозначно боротимуться «Продексім», «Ураган» та «ХІТ». Але повернення плей-оф здатне внести свої корективи. І ці корективи можуть стати фатальними для будь-кого зі згаданих мною команд. Все-таки, склад учасників цьогорічного сезону FAVBET Екстра-ліги дуже цікавий, і тут наперед ніколи не вжалаєш, від кого чекати сюрпризів.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*