Ліга чемпіонів. Півфінал. «Ель-Посо» – «Тюмень» – 2:1 - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Півфінал. «Ель-Посо» – «Тюмень» – 2:1

Перший півфінал

До першого півфіналу Ліги чемпіонів «Ель-Посо» та «Тюмень» підходили з різними проблемами. Для мурсійців головною проблемою був той факт, що вони мали зіграти лише другий офіційний матч у новому сезоні (це якщо не враховувати передсезонні товариські поєдинки).

І нічия з «Вінья Альбалі Вальдепеньяс» з рахунком 6:6 дала багато інформації для роздумів головному тренеру «Червоного Приливу» Дієго Густоцці. А от у «Тюмені» проблеми були кадрові – через дискваліфікації та проблеми зі здоров’ям російському клубу не могли допомогти в цій грі Крикун, Батирєв та Антошкін. Усі три гравці – лідери «Тюмені». Тому, було цікаво подивитись на те, як Микола Іванов буде вирішувати цю проблему.

«Тюмень» спробувала залишити старт гри за собою. І дійсно – на початку матчу підопічні Миколи Іванова мали кілька непоганих моментів. Зокрема, хорошу нагоду мав Болінья, однак Еспіндола показав гарну реакцію. Ще два моменти мав Таффі, але знову голкіпер «Ель-Посо» був на висоті. «Тюмень» намагалась володіти ініціативою, заграючи Гужіела у якості п’ятого польового гравця. Однак, далеко не завжди розіграші зайвого гравця призводили до гостроти біля воріт «Ель-Посо». До того ж, ближче до екватору першого тайму іспанська команда змогла призвичаїтись до гри своїх візаві, тому «червоні» змогли перелаштуватися таким чином, щоб шукати свої шанси у контаратаках. І такий хід мав свої плоди. Зокрема, одна з контратак, яка, до речі, стала можливою через те, що арбітри дали відкладений фол, ледь не стала результативною. Ще одна атака «Ель-Посо» могла би закінчитись голом у виконанні Пачеко, але той пробив з гострого кута мимо воріт.

Після цього «Ель-Посо» став більш гостріше грати на чужій половині, і моментів біля воріт Гужіела стало трохи більше. І на 15-й хвилині рахунок був відкритий. Рафа скористався «коридором», який для нього створили гравці «Тюмені», і практично без перешкод пробив по воротах – 1:0. Тепер ситуація складалась так, що «Тюмень» вже була вимушена грати з п’ятим, аби спробувати зрівняти рахунок ще до перерви. Однак, мало того, що розіграш зайвого фактично не приносив росіянам дивідендів через те, що «Ель-Посо» грамотно захищався, так було помітно, що футзалісти «Тюмені» почали потроху підсідати. І цим могли скористатись мурсійці. Однак, до перерви рахунок більше не змінювався.

Після поновлення гри «Тюмень» заграла трохи активніше. І вже на 23-й хвилині Мілованов міг забивати після класного пасу Таффі, однак йому трохи не вистачило фарту. Натомість, вже за кілька хвилин Мілованов проявив собі у якості асистента, віддавши гольовий пас на Абрамовича, який все-таки зміг зрівняти рахунок на табло барселонського «Палау Блауграна». Теоретично «Тюмень» після цього мала би заграти гостріше та піти вперед на емоціях, щоб одразу спробувати вийти вперед. Але далеко не завжди підопічним Миколи Іванова вдавалося зробити акцентовані атаки, які могли би завершуватися голом у ворота Еспіндоли. До того ж, російська команда подекуди продовжувала залучати Лео Гужіела в якості п’ятого польового. На це «Ель-Посо» відповідав тим, що старався доводити свої атаки «до вірного». Фактично гра перетворилась у своєрідну шахову партію, в якій будь-яка помилка могла би стати фатальною. Однак, навіть за такого перебігу подій обидві команди все одно намагались шукати шанси для того, щоб схилити шальки терезів на свою користь.

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат України: Тайм 6-0 Шахтар

І на 32-й хвилині «Ель-Посо» вдалося зробити рахунок 2:1 на свою користь. До взяття воріт «Тюмені» призвів розіграш ауту, після якого пройшла передача у штрафний майданчик, а там знаходився Альберто, який і переправив м’яч у ворота Лео Гужіела. Тепер «Тюмені» знову було потрібно шукати можливості для того, щоб змусити капітулювати Еспіндолу. Але розіграш п’ятого з Гужіелом не працював належним чином, тому за п’ять хвилин до кінця другого тайму в якості п’ятого почав виходити Мілованов. І п’ятірка гравців «Тюмені» почала більш жваво розігрувати свої комбінації, змушуючи своїх візаві з «Ель-Посо» відпрацьовувати у захисті. Зокрема, можна згадати потужний удар Таффі, який заблокував Парадзінскі, а також нагоди від Боліньї та того ж таки Мілованова. Однак, Еспіндола та його партнери по «Ель-Посо» змогли вистояти, незважаючи на те, що «Тюмень» організувала потужний штурм воріт мурсійців. Але рахунок 2:1 на користь «Ель-Посо» так і залишився до кінця гри. А це означає, що мурсійська команда вперше з 2008 року зіграє у фіналі найпрестижнішого європейського клубного футзального турніру.

«Ель-Посо» (Іспанія) – «Тюмень» (Росія) – 2:1
Голи: Рафа (15), Альберто (32) – Абрамович (24)
«Ель-Посо»: Еспіндола – Рафа, Фернандо, Альберто, Лео Сантана – Парадзінскі, Маттеус, Марсел, Гомес – Поль Пачеко, Даріо Гіль
«Тюмень»: Лео Гужіел – Мілованов, Таффі, Абрамович, Герейханов – Болінья, М. Ємельянов, Віліан Лоуренсо

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*