Особливості рекрутингових агентств - Блог про Львів

Особливості рекрутингових агентств

Особливості рекрутингових агентств

Кожен, хто коли-небудь стикався з пошуком роботи по оголошеннях, може без проблем відрізнити рекрутингову компанію від агентства з підбору персоналу. Головна особливість фірм першого типу полягає у взаємодії безпосередньо з конкретними роботодавцями, тоді як другі орієнтовані на масовий ринок праці.

Крім того, діяльність більшості рекрутингових агентств, таких як https://abouthr.com.ua, розрахована на підбір кваліфікованого персоналу: керівників проектів, провідних фахівців, менеджерів середньої та вищої ланки. З одного боку, це плюс для досвідчених претендентів, адже їх кандидатури практично гарантовано будуть розглядатися роботодавцями. З іншого, до подібних вакансій, як правило, ставлять високі вимоги – починаючи від освіти і стажу, і закінчуючи володінням мовами.

Пошук роботи за допомогою рекрутингового агентства

Можна виділити два найголовніших напрями взаємодії претендентів з рекрутинговими компаніями:

  • перший передбачає масову розсилку резюме різним агентствам з розрахунком на те, що у них є замовлення від роботодавців на цікаву для здобувача посаду;
  • другий метод передбачає адресну розсилку резюме по опублікованим в інтернеті або в друковані видання оголошення з цікавить вакансією.

Для отримання швидкого і якісного результату доцільно використовувати два цих способи одночасно. Однак варто розуміти, що рекрутинговим компаніям нецікаві низькокваліфіковані фахівці.

Крім того, в резюме повинна міститися виключно правдива інформація не тільки про професійні, а й про особисті якості. Завдання рекрутингової компанії – знайти найбільш підходящого фахівця для роботодавця, що передбачає ретельний багаторівневий відбір кандидатів.

Особливості фірм з працевлаштування

Діяльність цих компаній розрахована на представників, які превалюють на ринку спеціальностей, як правило, низького і середнього рівня. В цілому через такі агентства проходить набагато більша кількість кандидатів на різні посади, ніж через рекрутингові фірми. І в цьому немає нічого дивного, адже вони пропонують претендентам послуги за певну плату, а значить, зацікавлені у великій кількості клієнтів.

Як правило, з перебуваючою у пошуку роботи людиною агентство укладає договір, за яким вона вносить певний початковий платіж (за складання резюме, проведення консультацій, внесення вакансії в базу даних і т.д.), а також перераховує до 50% своєї першої заробітної плати після працевлаштування. Це відштовхує багатьох претендентів від співпраці з такими фірмами. Однак при правильному виборі посередника отримати бажану і добре оплачувану посаду цілком можливо.

Краще зробити вибір на користь компанії, яка давно працює на ринку, а також забезпечує гарантію повернення внесених на її рахунок грошових коштів в разі непрацевлаштування здобувача. Це дозволить застрахуватися від небажаних фінансових втрат.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*