Товариський матч № 2. Угорщина – Україна – 3:4 + ВІДЕО - Блог про Львів

Товариський матч № 2. Угорщина – Україна – 3:4 + ВІДЕО

Знову перемагаємо

У обох команд було трохи менше доби для того, щоб розібрати помилки, які були зроблені під час першого матчу. Тому, якихось конкретних змін можна було не чекати. Хіба що, було зрозуміло, що у збірної України стартовим голкіпером цього разу буде Савенко (так, до речі, і сталося). Окрім того, Олександр Косенко дав можливість дебютувати у національній збірній Мар’янові Пелеху.

Вже на 11-й секунді українці мали відкривати рахунок у матчі. Білоцерківець перехопив передачу свого колишнього одноклубника по «Продексіму» Давіда і пробив по воротах Мезея, однак перший удар у цій зустрічі гольовим не став. Натомість, вже за 19 секунд Білоцерківець таки вразив угорські ворота, скориставшись передачею Шотурми. Однак, довго радіти українцям не судилося. Вже на 3-й хвилині Дрот скористався помилкою Микитюка біля власних воріт та зрівняв рахунок. Фактично повторювалась та ситуація, що була напередодні, з тією лише різницею, що тепер першими забили не угорці, а українці.

Після цього забитого голу угорці явно пожвавішали, про що свідчать небезпечні моменти біля воріт Савенка, які створювали згадані вище Давід та Дрот. Однак, на щастя для українців, ці спроби не стали результативними. Щоправда, на 14-й хвилині Савенко таки був змушений капітулювати. Як і в попередньому матчі, угорці вдало скористалися розігнрашем ауту. І знову в центрі уваги були Давід та Дрот. Перший – віддав пас з ауту, а другий – пробив з льоту, після чого м’яч, «поцілувавши» стійку, влетів у ворота збірної України. І як тут не згадати про момент у виконанні Шотурми, який був за кілька хвилин до цього! Нашому капітану вдався удар зі штрафного, проте ворота Мезея виручила стійка. Однак, після пропущеного голу «синьо-жовтим» не вдалося швидко відігратися, в той час як у господарів майданчику були хороші шанси збільшити свою перевагу в рахунку.

На початку другого тайму Шотурма вийшов п’ятим польовим гравцем у збірної України (хоча ми знаємо, як може до атак своєї команди підключатися Савенко). І це рішення принесло успіх «синьо-жовтим» вже незабаром. Білоцерківець прийняв м’яч на «стовпа», звільнився від опіки та розвернувся, після чого пробив – м’яч влучив у стійку воріт Аластіча, який змінив Мезея по перерві. Але тут же м’яч відлетів до Шотурми, який класною передачею знайшов Зварича, а той вже пробив у вільний кут – 2:2. І буквально тут же українці забили знову. Знову розіграш п’ятого, простріл Зварича на «п’ятачок», а там вже Білоцерківець переправив м’яч у ворота, завдяки чому оформив дубль у цій грі.

Також читайте:   Чемпіонат світу серед студентів. Жінки. Група «А». Росія – Україна – 1:2

Одразу скажемо, що підопічні Олександра Косенка і надалі продовжували награвати зайвого гравця, хоча і вели в рахунку. І угорські візаві цілком реально могли за це покарати. Зрештою, їм це вдалося зробити на 28-й хвилині, коли українцям, маючи на одно гравця більше, не вдалося вийти з високого пресингу біля своїх воріт, які були порожніми, і Давіду не склало проблем цим скористатися. Угорські футзалісти одразу спробували вийти вперед, але неточність ударів у деяких епізодах не давала їм можливості зробити рахунок 4:3 на свою користь. До того ж, іноді Савенко повертався у ворота і ліквідовував потенційну небезпеку.

А на 33-й хвилині українці втретє у цій зустрічі вийшли вперед після класного дальнього удару Зварича. Михайло спочатку залишив поза справою Надя, а потім невідпорно пробив по воротах Аластіча. Так рахунок став 4:3 на користь збірної України, а угорці вже почали думати про те, щоб урятувати гру за допомогою п’ятого польового. І дійсно – скоро господарі майданчику почали грати у штучній більшості. Однак, у воротах збірної України в ці хвилини бездоганно діяв савенко, який, до речі, в одному з епізодів ледь не забив у ворота угорців. А за 56 секунд до фінальної сирени Зварич, який отримав класну передачу від Шотурми, міг зробити хет-трик та зняти всі питання щодо переможця цього матчу. Однак, цього разу 19-й номер «синьо-жовтих» не влучив у ворота. Втім, збірна України все-таки здобула другу поспіль мінімальну перемогу на майданчику «Фенікс Арени», тому можна сказати, що підопічні Олександра Косенка на мажорній ноті розпочали підготовку до відбіркових матчів Євро-2022.

Угорщина – Україна – 3:4
Голи: Дрот (3, 14), Давід (28) – Білоцерківець (1, 23), Зварич (22, 33)
Угорщина: Мезей (Аластіч, 21) – Давід, Ваш, Рабл, Дрот – Надь, Шішка, Хаймаші, Н. Хорват – Сентес-Біро, С. Хорват, Сабо, Тот.
Україна: Савенко – Шотурма, Корсун, Білоцерківець, Зварич – Педяш, Микитюк, Кузь, Пелех – Журба, Малишко, Королишин, Єрьомін.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*