Воробус на виборах. Як це було? - Блог про Львів

Воробус на виборах. Як це було?

Вчора, 25 листопада, у Львові було офіційно оголошено результати другого туру виборів мера.

Як і прогнозували екзит-поли, впевнену перемогу здобув діючий мер міста Лева Андрій Садовий, який набрав 62.25 % голосів виборців. Його опонент Олег Синютка відстав майже на 25 % (37.75 % виборців).

То ж, вже незабаром ми отримаємо нового старого керівника міста. Я ж у цьому пості розповім про цікавинки другого туру виборів на яких, до слова, мені довелося попрацювати. Взагалі скажу, що, зважаючи на епідемію коронавірусу, я не планував працювати у виборчій дільниці, але так склалися обставини, що у 2 турі я повернувся на постійну роботу.

Що змінилося у порівнянні з виборами, на яких я працював у минулому? Чесно, нічого. Все ті ж комісії з пенсіонерами, які полюбляють панікувати, ну, і маски з рукавицями. Колись їх не було. Що поробиш, пандемія, нікуди не дінешся.

День виборів розпочався для мене зі скандалу. Якийсь старий чоловік (виглядає що має проблеми з мізками) викликав на мене поліцію, бо я хотів поставити «залізного коня» у приміщенні школи. У мене склалося таке враження, що такі нікчеми могли би й залишити людину замерзати на вулиці якби йому сказали. Але, то таке. Конфлікт ми успішно загасили.

Явка виборців здивувала. Я навіть сперечався з дівчинкою що буде більше 25 %, а прийшло до нас на дільницю більше 30-ти. Зранку народу було мало, а потім «повалили».

Також читайте:   Як Воробус ходив із скринькою для голосування по домівках

Був температурний скринінг, маски, костюми, рукавиці. Проте, мені здається ці термометри не показували нормальну температуру тіла виборців. Якби я мав 34.3, то б з ліжка не підійнявся. До слова, навіть якщо би виборець прийшов з підозрою на «корову», то міг проголосувати у спеціальній кабінці з хрестиком.

Що ще? Голова у нас була смішна й вічно панікувала. Мене вже інколи аж це розривало. Реально рахувати не було що, члени комісії зробили все швидко. Та й зіпсованих бюлетенів було не багацько. Це теж здивувало. Якщо не помиляюся, таких було всього три.

Приколи? Не було такого як на виборах президента, коли жіночка влаштувала концерт. Приходив пан питав чи куплю я йому пиво, а він проголосує за того, кого треба, запам’ятався п’яний рятувальник, якому сподобалися дівчата-спостерігачі й він ніяк не міг покинути виборчу дільницю, а також люди, які боялися брати бюлетені в руки. Ну, ж не буду я за них голосувати.

Вибори-2020 – це вже історія. Нові, якщо пан «Зе» не розпустить парламент достроково, відбудуться у 2023 році.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*