Артем Папенко: «Галицька здоба» – бренд українського футзалу - Блог про Львів

Артем Папенко: «Галицька здоба» – бренд українського футзалу

Артем Папенко

29-31 січня у Тячеві проходитиме вже традиційний міжнародний турнір «Даймонд Ліга Карпати 2021». Братиме участь у цих змаганнях і минулорічний переможець ФК «Галицька здоба».

Напередодні початку змагань пресслужба «пекарів» поспілкувалася з одним із організаторів «Даймонд Ліги» Артемом Папенком саме на тему майбутнього турніру.

– Артеме, як триває підготовка до турніру? Чи відома вже остаточна кількість команд, які візьмуть у ньому участь?

– Підготовка триває. Буквально нещодавно стало відомо, що у цьогорічних змаганнях візьме участь 15 команд. Якщо на початку січня ми анонсували змагання на 12 команд-учасниць,то вже згодом бажання взяти участь у турнірі виявили й інші команди. Тому, у Тячеві ми побачимо команди з Києва, Київщини, Закарпаття, Львова, Вінниці, Славути, буде команда і з сусідньої Румунії. Така кількість учасників – гордість і велика відповідальність для організаторів. Команда організаційного комітету «Даймонд Ліги» готова для проведення турніру на Європейському рівні. Кожен знає свою зону відповідальності похвилинно і пишається, що зможе бути причетним до події такого рівня. На цьому турнірі, як завжди, будуть найкращі професіонали своєї справи. Вже втретє матчі обслуговуватимуть арбітри категорії ФІФА.

– Дуже багато чуток ходило про те, що турнір у Тячеві може втратити статус «міжнародного».

– До останнього моменту ми не знали чи будуть брати участь у «Даймонд Лізі Карпати 2021» команди із-за кордону. Команда з Угорщини – однією з перших підтвердила свою участь, проте обмеження, пов’язані з пандемією, на жаль, змусили їх відмовитись від участі.

Ми не полишали надії і продовжували вести перемовини з іноземними командами. Команда ФК”ЛАГУНА” м.Сігет (Румунія) в останній момент підтвердила свою участь. Таким чином, змагання знову будуть мати статус міжнародні.

– Розкажіть коротко про формат змагань?

– 15 команд шляхом жеребкування будуть розподілені на 5(п’ять) груп (“A”, “B”, “C”, “D”, “E”). У кожній групі буде по 3(три) команди (згідно порядкового номера).

У групах матчі будуть проходити за круговою системою (в одне коло) згідно календаря. Переможці груп -п’ять команд та три кращі команди, які посіли другі місця у своїх групах, згідно жеребкування, утворять чотири пари плейоф для визначення команд, які будуть змагатися у “Вищій” та “Перших” лігах турніру. Переможці – “Вища Ліга”, переможені-“Перша Ліга”. До складу” Другої Ліги” потраплять дві найгірші команди, які посіли другі місця в своїх групах та дві найкращі команди, які посіли треті місця в своїх групах. Три найгірші команди, які посіли третє місця у своїх групах, будуть змагатися за “Кубок Престижу”.

Також читайте:   Владислав Ващук: «Запрошуємо Галицьку здобу спробувати свої сили у пляжному футболі»

Ігри проводяться м’ячем номер 4 та згідно “Правил гри у футзал” редакція від 2020 року. Гра складається з двох таймів по 15 хвилин брудного часу кожен. Загалом на турнірі протягом трьох днів відбудеться 34 гри, а це справжнє футзальне свято.

– Які сюрпризи очікують на учасників та глядачів «Даймонд Ліги Карпати 2021»?

– Для учасників будуть організовані футбольна вікторина і конкурси. Глядачі ж зможуть насолоджуватись кожним матчем, які будуть показані в прямому ефірі на нашому ютуб-каналі за адресою: https://youtube.com/user/CSoccerL.

Висвітлення подій турніру буде на нашому сайті, сторіночках у мережах фейсбук та інстаграм.

– Хто, на вашу думку, буде фаворитом цьогорічних змагань?

– Це буде найбільший турнір, враховуючи кількісний склад учасників. Є і нові, маловідомі команди, тому прогнозувати фаворита дуже важко. Формат такий, що команда-переможець повинна пройти максимально усю турнірну сітку. Для цього потрібна майстерність гравців, дисципліна і великий досвід. Взагалі, рівень команд дуже високий. Вважаю, що кожна команда має шанси на перемогу.

Хочу також декілька слів додати про чемпіона минулорічного турніру ФК “Галицька здоба”. Коли починався набір команд на змагання «Даймонд Ліга Карпати 2021», багато хто питав про можливу участь у ньому «пекарів». Ваша команда дуже високого рівня, завжди ставить максимальні цілі і, фактично, є у призерах кожного турніру. Безперечно, «червоно-жовті» будуть робити все можливе аби відстояти титул чемпіона, а інші учасники захочуть обіграти Чемпіона.

Дисципліна, досвід, бажання,майстерність гравців і вміння головного тренера команди-Сергія Тригубця роблять все, щоб «Галицька здоба» була фаворитом кожного турніру. Можна з впевненістю сказати, що «пекарі» є брендом українського футзалу.

– Ваші побажання учасникам змагань і всім, хто любить гру «5×5»?

– Хочу побажати всім учасникам приїхати в найсильніших складах, отримати багато позитивних емоцій від турніру, насолодитися грою у футзал, чудово провести час в компанії друзів. Нехай переможе найсильніший.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*