Першому «срібному» успіху футзальної збірної України на Євро – 20 років! + ВІДЕО - Блог про Львів

Першому «срібному» успіху футзальної збірної України на Євро – 20 років! + ВІДЕО

Згадати срібло

В останній день зими, 28 лютого 2001 року, збірна України з футзалу вперше у своїй історії грала у фіналі чемпіонату Європи. У вирішальному поєдинку, який проходив у Москві, суперником підопічних Геннадія Лисенчука була збірна Іспанії. На жаль, «синьо-жовті» тоді програли з рахунком 1:2, хоча і забили першими завдяки голу Георгія Мельникова (так, там був рикошет від Хав’єра Ороля, який дезорієнтував Луїса Амадо, але це вже деталі. – А. Т.).

Однак, потім «Червона фурія» змогла зрівняти рахунок завдяки зусиллям Рікера. І лише у додатковий час збірна Іспанії змогла виграти перемогу після того, як забив Хаві Санчес. Тоді у моді було правило «золотого голу», і гра, відповідно, одразу завершилася. Щоправда, і досі виникають сумніви щодо того, чи був цей гол Хаві Санчеса чистим? Адже тоді (та і зараз) багато хто з фахівців стверджує, що іспанці забили з порушенням правил при введенні м’яча з ауту. Однак, арбітри тоді порушення не свиснули, в результаті чого збірна Іспанії стала чемпіоном Європи 2001 року.

Також читайте:   Теніс. Вімблдон. Стаховський сенсаційно обігрує Федерера

Таким чином, збірна Іспанії з футзалу повернула собі титул найкращої команди континенту, який вона втратила у 1999 році, програвши збірній Росії. Що стосується збірної України, то на європейському рівні це був перший вагомий успіх. До цього в активі нашої команди було четверте місце на чемпіонаті світу 1996 року (досі цей результат є найкращим за всі часи виступів збірної України на футзальному «мундіалі». – А. Т.). А у 2003 році українці повторили свій «срібний» успіх, програвши у фіналі Євро-2003 збірній Італії. Але це вже інша історія… А поки пропонуємо Вашій увазі огляд матчів збірної України на Євро-2001, який підготувала пресслужба Асоціації футзалу України на момент 15-річчя завоювання перших срібних медалей чемпіонату Європи та згадуйте, як це було.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*