Різновиди світильників: що потрібно знати покупцю? - Блог про Львів

Різновиди світильників: що потрібно знати покупцю?

світильники

Сучасний світильник – це не просто лампочка, яка випромінює світло та збирає пил. Це вишуканий витвір дизайнерського мистецтва, який при цьому зберіг (і багато в чому вдосконалив) своє функціональне призначення. Якщо Ви вирішили купити світильник Львів здивує вас розкішним асортиментом, при погляді на який деякі покупці навіть розгублюються.

Торговий центр Марк – один з найвідоміших меблево-інтер’єрних супермаркетів, де зібрані пропозиції від провідних брендів світу. В каталозі представлені світильники для кімнат різного призначення – вітальні, спальні, ванної, офісу, кафе тощо. Як вибрати серед всього різноманіття найкращий варіант? Знайомство з головними відмінностями освітлювальних приладів допоможе правильно зорієнтуватися.

Спосіб монтажу

В залежності від особливостей закріплення, світильники поділяються на:

  • Підвісні – рекомендуються для кімнат з високими стелями та значною площею.
  • Вбудовані – підійдуть для монтажу в підвісних та натяжних стелях. Популярними різновидами є точкові та панельні світильники.
  • Настінні – забезпечують локальне освітлення окремих зон (спальна, ігрова, обідня).
  • Напольні – розташовуються на підлогах, мають ніжку-тримач або платформу.
  • Настільні – бувають діловими (офісними), універсальними та нічними (нічник).

При виборі товару з окремої категорії необхідно врахувати архітектурні характеристики конкретного приміщення – висоту стелі, наявність вільної площі.

Тип світла

Сучасні виробники пропонують лампи трьох типів: з холодним, денним та теплим відтінком світлового потоку. Тепле світло відрізняється жовтуватим кольором і рекомендується для житлових приміщень. Воно створює затишну та розслаблюючу атмосферу.

Освітлення холодного спектру використовується в комерційних приміщеннях, в офісах, закладах громадського харчування.

Лампи денного світла вважаються універсальними. Вони можуть облаштовувати робочі зони на кухні або робочі місця в офісі, медичні та дитячі заклади та інші об’єкти.

Вчені вважають, що найбільш комфортними для людського ока є лампи з індексом передачі кольору 90-100 Ra.

Вид лампи

На українському ринку представлені світильники, розраховані на використання ламп різного типу:

  • галогенних
  • розжарювання
  • люмінесцентних
  • світлодіодних

Деякі прибори освітлення адаптовані під використання кількох різновидів ламп, інші ж розраховані на конкретний тип. При виборі також рекомендується дізнатися сумарну потужність світильнику.

В сучасному дизайні все частіше використовується декілька світильників замість однієї загальної люстри по центру. Це робить інтер’єр більш витонченим та оригінальним. Якщо ви прагнете зонувати велику кімнату на кілька функціональних зон, можливе придбання декількох різних приборів освітлення – окремо для кожної локації.

Великий асортимент Інтернет-магазинів у поєднанні з вашою сміливою фантазією здатні творити справжні дива!

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*