«Укрзалізниця» готується до масового протесту? - Блог про Львів

«Укрзалізниця» готується до масового протесту?

подорож Україною поїздом

Якщо Ви плануєте подорож Україною поїздом, зверніть увагу, що працівники «Укрзалізниці» готуються до масового страйку. Спеціалісти у цій галузі висловлюють занепокоєння, що така акція спаралізує залізничні перевезення в Україні.

Як повідомляють сайти epravda.com.ua, myc.news та інші, які висвітлюють новини Укрзалізниці, профспілка працівників заздалегідь визначилася з датою – 31 березня 2021 року.

Організовують так званий «італійський страйк»: тобто цього дня всі працівники, незважаючи на те, що фізично будуть знаходитися на робочих місцях, не виконуватимуть сповна свої посадові обов’язки. Таким чином працівники убезпечать себе від юридичних претензій керівництва щодо прогулу та закликають провести перевірку технічного стану всього рухомого складу підприємства. Це зумовлено станом локомотивів серії ВЛ-80 та інших поїздів, які часто ламаються прямо в дорозі, а працівники вимушені на них працювати.

Одна з основних вимог – достойна заробітна плата

Ще раніше профспілка вела перемовини з головою правління АТ «Укрзалізниця» Володимиром Жмаком щодо підвищення розміру зарплати, та в реаліях сьогодення почули обіцянку підняття лише на 8%. Активіст профспілки О. Скиба наголосив, що теперішня заробітна плата – 15 тис. грн. – не дає можливості на достойне утримання сім’ї. Відповідно, працівники масово звільняються, в колективі панують негативні настрої. А зараз, після відставки Жмака, вони лише посилилися.
Працівники в розпачі, налаштовані агресивно, і якщо до їх вимог не прислухаються, страйк можуть продовжити.

Також читайте:   Як ремонти вулиць спричиняють транспортні колапси у Львові

Довгий робочий день

Також машиністи наголошують на умовах праці. З цього приводу люди вже пікетували Кабмін у лютому 2021 року. Пряма мова О. Скиби: «Робочі зміни подекуди затягуються, поїзди за наказом стоять у відстої – в Козятині або Конотопі, машиністи не можуть добратися додому і добами не бувають з рідними». Та у лютому вимоги залізничників зігнорували, тому профспілка почала планувати «італійський страйк».

Цього разу працівники відступати не планують

Листи з повідомленням про страйк профспілка вже надіслала Президенту України Володимиру Зеленському, Прем’єр-міністру Денису Шмигалю, Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради. Тимчасова слідча комісія вже мала зустріч з членами профспілки.

Профспілка також повідомила всіх керівників структурних підрозділів про порушення умов праці. У листах є вимоги усунути абсолютно всі недоліки до 30 березня. В протилежному випадку 31 березня розпочинається акція протесту: вранці від 8.00 і до 20.00 рух поїздів припинять по всій Україні, окрім зони проведення АТО.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*