Як облаштувати подвір’я своїми руками - Блог про Львів

Як облаштувати подвір’я своїми руками

дизайн подвір'я своїми руками

Прикрасити двір без послуг дизайнера ландшафту це непросте, але реальне завдання. Потрібно лише знати певні правила облаштування подвір’я та дотримуватися їх. Після виконання усіх робіт з оформлення території, потрібно органічно доповнити проект. Завершеності дизайну екстер’єру додадуть автоматичні ворота ціна на які доступна кожному власнику приватного будинку.

Замовити найкращі ворота можна пройшовши за посиланням https://stankor.com.ua/. Компанія пропонує придбати якісні вироби за оптимальною ціною, а також надає довготермінову гарантію на всі зразки.

Ідеї для оформлення дизайну подвір’я

Основою для облаштування прибудинкової ділянки є квіти та інші зелені насадження. Їх використання не обмежується нічим, адже будь-які флоральні поєднання будуть гарно вигляди. Серед найбільш естетично привабливих рослин знаходяться:

  1. Декоративні ялинки – такі зелені насадження будуть доречними в будь-якій ситуації. Карликові хвойні можна розмістити на клумбі чи газоні, а високі туї по периметру подвір’я біля паркану. Вони не тільки будуть тішити око, але і виконувати дві інші важливі функції. Перша, це перешкоджання потраплянню на подвір’ї дорожнього пороху та вихлопних газів автомобілів, друга – закривання виду на будинок стороннім людям.
  2. Лаванда – ці квіти просто ідеально підходять для тих, хто має мало часу. Рослини абсолютно не вибагливі у догляді, не потребують постійного прополювання чи інших маніпуляцій. Все, що потрібно, це висадити саджанці у відкритий грунт та через деякий час насолоджуватися їх цвітінням. Ніжний запах цих квітів має заспокійливий ефект, тому вони мають не тільки естетичну цінність, але і приносять користь.
  3. Виноград вічі або плющ – ця рослина, яка в’ється по стінах чи парканах, здатна надати прибудинковій території особливого шарму. Восени, листя таких культур набувають багряно-червоних кольорів, що підкреслює барви цієї пори року.

Квіти – це те, що повинно бути на кожному подвір’ї. Хтось надає перевагу таким рослинам у горщиках, хтось любить висаджувати їх на клумби. Найпопулярнішими квітами, які в наших широтах вирощують як вазони це: петунії, сульфінії, анютині вічка, портулак, газанії, чорнобривці, карликові айстри, запашний горошок, лобелія, герань та інші. Чудовим вибором для клумб стануть такі рослини як юка, гладіолуси, гіацинти, нарциси, тюльпани, троянди та інші.

Прикрасити подвір’я можна також рослинами, які в’ються. Для них споруджують або купують спеціальну арку, яка стає для рослин опорою. До витких видів відносять клематис, деякі сорти кущових троянд, жимолость, кампсис, гліцинії та інші.

Окрасою для двору також може стати альпійська гірка. Для її облаштування потрібні каміння та грунт. Найперше, необхідно створити конструкцію різної висоти за допомогою каменів та глини і дати їй “настоятись” кілька днів. Опісля, можна приступати до оформлення гірки. Рослини висаджують ярусами так, щоб було видно камені. Доповнити гірку можна лампочками, садовими скульптурами та іншими декоративними елементами.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*