Данило Сивак про участь ФК «Галицька здоба» у всеукраїнському фіналі АФЛУ

Данило Сивак

Один із рекордсменів по кількістю зіграних матчів Данило Сивак одразу ж після приїзду із Запоріжжя поспілкувався з клубною пресслужбою.

– Данило, коли емоції трохи вщухли, розкажіть чому, все-таки, «пекарям» не вдалося краще виступити на всеукраїнському фіналі АФЛУ?

– Вважаю, що даний результат показує наш справжній рівень гри на сьогоднішній день. У Львові перемагати в Першій Лізі – це одна справа, а всеукраїнський фінал – це вже змагання на порядок вищі. Звичайно, ми мали всі можливості аби виступити на даному турнірі краще, але все ж маємо те, що маємо.

– Хто із суперників сподобався найбільше і чому?

– Найбільше, мабуть, команда з Хмельницького (МФК «Helpix» – авт.) Це хороша, дисциплінована, а найголовніше фізично підготовлена команда, якій дійсно важко було щось протиставити. Недарма ж вони боролись за головний трофей змагань у фіналі. Решта ж команд взагалі не вразили своєю грою, вони приблизно нашого рівня, проте в деяких матчах не вдалось здобути позитивний результат.

– Фішка нашої команди – це п’ятий польовий гравець, але ця тактика цього разу не спрацювала. Ви багато не забивали, але й при цьому багато пропускали.

– Ми дуже часто застосовуємо дану тактику. Особисто я і виконую роль «воротаря-ганяли». На даному етапі нам не вистачає майстерності гри в рівних складах через обмежену кількість тренувань повноцінним складом і банальну футзальну обізнаність, тому компенсуємо цю ваду грою з п’ятим польовим. Саме завдяки цій тактиці вдалось врятувати протягом сезону не одну, здавалося би програну, гру. Вважаю, що все ж ми непогано грали з п’ятим, просто з кожною наступною грою суперники виявлялися готовими до даної тактики.

– Чого не вистачає ФК «Галицька здоба» аби грати краще?

Також читайте:   Святослав Гірний: Хочу досягти з «Галицькою здобою» найвищих вершин

– Не вистачає стабільності та ігрової дисципліни на майданчику. Оскільки я в команді вже більш ніж три роки, то можу сказати що кожного сезону змінюється склад гравців і завжди дуже важко зігратись за один сезон, на це, як не крути, потрібен час. Вважаю, що команді потрібно мати стабільний склад з 10-12 хороших гравців, які розуміють футзал і всі його тонкощі. Також протягом сезону нам не вдавалось повноцінно тренуватись всім складом. Так , хоч це і аматорський рівень, але навіть задля перемог на турнірах потрібно докладати неабияких зусиль , що і показав чемпіонат у Запоріжжі. На даний момент у ФК «Галицька здоба» сформувався кістяк команди, який варто підсилити 2-3 гравцями відповідного рівня і тоді ми зможемо знову боротись за призові місця в найвищих лігах Львівщини.

– Розкажіть про Запоріжжя: чи вдалося оглянути місто, як Вам організація змагань?

– Щодо Запоріжжя, то організацію оціню на тверду четвірку. Особисто мені було дуже комфортно виходити на паркет. Сподобався рівень арбітрів, вважаю суддівство було на професійному рівні. Незважаючи на незадовільний результат, наша команда отримала неоціненний досвід. Можу з впевненістю сказати, що дані змагання відповідали рівню Другої ліги України , в якій ми не так давно виступали.

Містом прогулялися, у вихідний день відвідали одне зі Семи чудес України – острів Хортиця. Шкода, що з нами не було нашого прес-аташе команди, який попри свої журналістські здібності та футзальні навики став справжнім талісманом команди на всіх виїздах.

Насамкінець, хотів би подякувати вболівальникам, які підтримували команду біля екранів моніторів. Маю надію вже незабаром ми побачимо Вас на наших матчах, будьте здорові всім дуже дякую за сезон!

Тільки перемога!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*