FAVBET Екстра-ліга. Півфінал. Матч 3. «Енергія» – «Продексім» – 0:2 - Блог про Львів

FAVBET Екстра-ліга. Півфінал. Матч 3. «Енергія» – «Продексім» – 0:2

Енергія - Продексім

Після того, як «Продексім» виграв два домашніх матчі півфінальної серії плей-оф FAVBET Екстра-ліги, шанси «Енергії» на повернення інтриги виглядали дуже мінімальними. У такій ситуації «енергетикам» довелося розраховувати на те, що фактор рідного майданчика таки дасться взнаки, і це якимось чином зможе вплинути на подальшу ситуацію в цьому півфінальному протистоянні.

Але треба сказати, що перед третім матчем серії у «мельників» були певні проблеми зі складом. Зокрема, Андре Броканело не міг розраховувати на низку провідних виконавців. Не було Зварича, Шотурми, Білоцерківця – гравців, які складали одну з двох провідних четвірок херсонської команди. Через це ще один представник цього квартету, Корсун, перейшов до ланки Клаудіньо, Роніньо та Даніеля Рози, яка, власне кажучи, і розпочала цю гру. Відповідно, у другій четвірці стались певні зміни, але ця четвірка остаточно сформувалася фактично по ходу цього матчу, оскільки Андре Броканело шукав оптимальне поєднання. Також досі не можуть допомогти «мельникам» два основних воротарі – Ципун та Савенко. Окрім того, не поїхав до Львова й орендований у «ІнБева» Мельник. Тому, воротарську бригаду «Продексіма» в цьому поєдинку знову склади Бакінський та Заєць. Відповідно, саме Бакінський був стартовим воротарем херсонців.

Що стосується «енергетиків», то у них усе було більш-менш зрозуміло. Хіба що на цей поєдинок Валерій Легчанов вирішив довірити місце у воротах не Войтовичу, а Пітулі. Що стосується четвірок, то тут змін не передбачалося.

Той факт, що у «Продексіма» були певні кадрові проблеми, позначився і на грі «мельників». Принаймні, цей висновок напрошувався після того, як «енергетики» почали брати ініціативу в свої руки. Яскраве тому підтвердження – удар Струка, який прийшовся у поперечину. І це був серйозний «дзвіночок» для гостей. Більше того – надалі по ходу першого тайму «Енергія» виглядала куди більше націленою на атаку, ніж «Продексім», і через це у Бакінського було багато роботи. В принципі, це було очікувано, адже «енергетики» не полишали надій скоротити рахунок у серії, а для цього було потрібно перемагати в цій грі. Відзначимо активність Кузя, який мав три чудові нагоди для того, щоб «пробити» Бакінського. Ще в одному епізоді Кузь міг стати асистентом для Когута, проте 20-й номер «Енергії» не встиг переправити м’яч у вільний кут воріт херсонців.

Що стосується гостей, то вони теж намагались не баритися з відповіддю. Тому, «мельники» теж мали свої моменти. Зокрема, в одному з них Волянюк прийняв м’яч на «стовпа», розвернувся та пробив, але удару Михайла забракло точності. Був непоганий момент також і у Скорого. Окрім того, в одному з епізодів Пітуля не дав забити Клаудіньо. Тобто, все вказувало на те, що «Продексім» навряд чи буде відсиджуватися в обороні.

Також читайте:   «Галицьку здобу» нагородили срібними медалями регіонального етапу Другої ліги України

Але все-таки «Енергія» намагалась більше грати першим номером. Відповідно, львів’яни намагалися створювати більше небезпечних моментів біля воріт Бакінського. Проте, забити у ворота «мельників» господарям майданчику так і не вдавалося. Натомість, це вдалося зробити «Продексіму». На 29-й хвилині поєдинку Роніньо віддав пас ліворуч на Клаудіньо, а той продовжив атаку своєї команди передачею у штрафний майданчик, де був абсолютно ніким не прикритий Бессалов, який першим дотиком прирйняв м’яч на груди, а другим – пробив у ворота Пітулі. Так рахунок став 1:0 на користь чинних чемпіонів. І це означало, що даний гол міг цілком реально наблизити підопічних Андре Броканело до перемоги не тільки у матчі, а й у серії. Більше того – цей гол означав, що тепер «енергетикам» нічого не залишалося, окрім як йти вперед великими силами та ризикувати. Це розуміли і самі підопічні Валерія Легчанова, які намагались одразу відповісти своїм голом, проте ледь не пропустили вдруге – цього разу від Дмитра Сорокіна. Проте, рахунок на табло Палацу спорту «Галичина» залишався мінімальним, і він давав певну надію «Енергії». Однак, усі надії львів’ян на те, щоб зробити рахунок рівним, руйнував Бакінський.

Саме Бакінський фактично забезпечив своїй команді перемогу після того, як на 39-й хвилині йому вдалося вразити порожні ворота «Енергії», яка на той момент грала з п’ятим польовим. Після цього «енергетики» ще мали примарну надію на те, що можна буде щось змінити. Більше того – за 15 секунд до кінця другого тайму галичани мали забивати, проте ворота «мельників» залишились у недоторканості. І це фактично була фінальна крапка не тільки у поєдинку, а й у серії, яку «Продексім» виграв з рахунком 3:0 у серії, не пропустивши за три матчі жодного м’яча.

«Енергія» (Львів) – «Продексім» (Херсон) – 0:2
Голи: Бессалов (29), Бакінський (39)
«Енергія»: Пітуля (Войтович, 38) – Струк, Танський, Когут, Кузь – Цілик, Легендзевич, Пелех, Буньо – Гасюк
«Продексім»: Бакінський (Заєць, 39) – Роніньо, Клаудіньо, Даніель Роза, Корсун – Скорий, Д. Сорокін, С. Моспан, Бессалов – Волянюк
Рахунок у серії – 0:3

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*