Найкращі, прості у вирощуванні овочі - Блог про Львів

Найкращі, прості у вирощуванні овочі

овочі

Все більше і більше з нас використовують дачні ділянки для вирощування їжі. Це економить гроші, робить нас більш самодостатніми. Не кажучи вже про гордість, яку Ви будете мати при збиранні власних овочів, які на смак будуть набагато кращими, ніж куплені в магазині.

Початок нового весняного овочевого сезону може здатися страшним. Ось овочі, які легко вирощувати як для початківців, так і для досвідчених садівників.

Салат

Свіже, хрустке листя салату – це найпростіша їстівна культура для вирощування. Деякі сорти будуть готові до збору всього за кілька тижнів. Зверніть увагу на насіннєву суміш, яка дасть вам різноманітні листя для різних кольорів, смаків та фактур. Для найкращих результатів сійте поетапно, щоб не отримувати весь урожай відразу. Висівайте пару доріжок кожні кілька тижнів протягом літа, щоб забезпечити безперервний збір.

Горох

Горох – це безтурботна культура, якій не шкодить прохолодна погода, тому Вам не доведеться турбуватися про те, щоб вирощувати розсаду в приміщенні. Просто сійте насіння гороху в землю з лютого і спостерігайте, як воно проросте. Майте на увазі, що рослинам потрібна опора – покладіть у них і тростини або дріт, прикріплений до стовпів, і час від часу намотуйте стебла навколо, коли вони ростуть. Збирайте свіжий горох з червня по жовтень – чим більше ви зберете, тим більше виросте!

Редиска

Вона добре росте у горщиках або насіння висівають прямо в ґрунт влітку. Не забувайте сіяти поетапно для суцільного врожаю, а не для одного збору. Редиска чудово підходить для додавання кольору овочевому салату, і від сівби до збору врожаю потрібно всього чотири тижні. Обов’язково підтримуйте ґрунт вологим, щоб редиска могла вирости великою та м’ясистою.

Також читайте:   Чи варто садити картоплю?

Цибуля

Цибуля – практично не потребуючий обслуговування овоч. Видаліть будь-які квіти, як тільки вони з’являться, щоб зосередити енергію рослини на виготовленні солодких цибулин. Збирають урожай цибулі, коли листя жовтіє і відмирає. Якщо Ви хочете її зберігати, залиште висихати на сонці на два-три тижні. Для ще простішого врожаю спробуйте вирощувати зелену цибулю.

Картопля

Багато людей думають про картоплю як про важку культуру, але «ранні» сорти безпроблемні. Їх висаджують наприкінці лютого – на початку березня, а збирають через 10-20 тижнів пізніше.

Буряк

Буряк – чудовий коренеплід для початку. Сійте буряк безпосередньо в землю з березня по липень. Зберігайте ґрунт вологим і поливайте кожні 10-14 днів у суху погоду. Збирайте урожай молодняку, коли він має розмір м’яча для гольфу, або залиште у землі, поки вони не досягнуть 10 см. в діаметрі.

Квасоля

Як і гороху, їй потрібна опорна система. Сійте безпосередньо в ґрунт у квітні, а збирайте з червня. Збирайте квасолю постійно, щоб рослина далі цвіла. Якщо Вам не вистачає місця, спробуйте карликовий сорт, який росте як маленький кущик – він чудово підходить і для контейнерів.

Ревінь

Це проста культура для вирощування, оскільки вона витривала і не потребує технічного обслуговування. Висаджуйте сплячі крони на сонячному місці з вологим, добре дренованим ґрунтом пізньої осені до початку зими і залиште на власний розсуд.

Намагайтеся не збирати ревінь перший рік – йому потрібен час, щоб закріпитися. У наступному році збирайте кілька багатих стебел, а наступні роки збирайте до третини або половини з цього моменту, залишайте трохи, щоб зберегти рослину до наступного року.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*