FAVBET Екстра-ліга. Фінал. Матч 2. «Продексім» – «Ураган» – 2:3 - Блог про Львів

FAVBET Екстра-ліга. Фінал. Матч 2. «Продексім» – «Ураган» – 2:3

Ураган двічі здолав Продексім

Після поразки у першому домашньому поєдинку фінальної серії «Продексім» був зобов’язаний виправитись не тільки перед своїми вболівальниками, так ще й перед президентом клубу, який напередодні святкував день народження. Звісно, поразка з рахунком 0:3 дуже сильно мотивувала підопічних Андре Броканело, які хотіли підтвердити правильність легендарної фрази колишнього тренера київського «Сокола» Олександра Годинюка про те, що «хороша команда не програє двічі». Та й навряд чи херсонській команді хотілося їхати в Івано-Франківськ, програючи у серії 0:2.

Варто сказати, що у складах обох команд стались певні зміни. Але якщо у «Продексіма» вони стосувалися саме заявки, до якої не потрапив Білоцерківець, поступившись місцем у протоколі матчу Волкову (щоправда, він так і не зіграв), то в «Урагані» сталася зміна стартового воротаря. З одного боку – після вдалої гри напередодні Колток заслужив зіграти і в цьому поєдинку. Але Максим Павленко вирішив довірити місце у воротах не менш досвідченому Кардашу.

Старт поєдинку був фактично за господарями майданчику, які не тільки тримали м’яч у себе, а постійно шукали шпарини у захисті «ураганівців». І вже на 4-й хвилині гри «мельники» змогли відкрити рахунок після розіграшу кутового та таким рідкісним для футзалу улару головою, який виконав Скорий. У цьому епізоді капітан «Продексіма» знаходився фактично у «коридорі» між Шереметою та Абакшиним, які не накрили Скорого, за що і поплатились. Щоправда, за кілька хвилин «Ураган» ледь не зрівняв рахунок у зустрічі, проте удар Фаренюка у падінні через себе не був результативним. Тим не менш, варто відзначити, що після пропущеного м’яча «Ураган» не опустив руки та робив усе, щоб гідно відповідати. Але коли у «драконів» виникали небезпечні моменти, то у «мельників» одразу «вмикався» у роботу Бакінський, який виручав свою команду. А коли Бакінський не міг виручити, то вже його виручали партнери по команді. Так було, наприклад, в епізоді, коли «мельники» не дали забити Лебедю.

Треба також відзначити, що в першому таймі було видно, які висновки зробив Андре Броканело після першого матчу. По-перше – «Продексім» застосовував високий пресинг, і у гравців «Урагану» подекуди виникали з цим проблеми. Щоправда, іноді підопічні Максима Павленка намагались відповідати тією ж монетою. По-друге – херсонці компактно грали в обороні, а іноді переходили на персональну опіку. Перш за все, це стосувалося того, щоб не дати розігратися провідним гравцям обох четвірок. Вочевидь, це був наслідок того, що напередодні «мельники» давали багато простору, перш за все, представникам другої четвірки. Окрім того, «Продексім» у стартовій 20-хвилинці робив ставку на гру першим номером, тому моментів у воріт Кардаша було достатньо. І хоча зі своєю основною роботою голкіпер «Урагану» давав собі раду, та все-таки наприкінці першого тайму він не зміг виручити свою команду, коли Дмитро Сорокін вирвався на оперативний простір та пробив у ближній кут, зробивши рахунок 2:0 на користь чинних чемпіонів України. І цей «гол у роздягальню» давав усі підстави казати про те, що «Продексім» близький до реваншу.

Після перерви «Ураган» почав показувати, що пропущений під кінець першого тайму гол лише по-спортивному завів прикарпатську команду. Гості намагались тиснути на ворота Бакінського, подекуди застосовуючи високий пресинг. Але херсонці вдало грали у захисті та не давали своїм опонентам можливості скоротити відставання в рахунку до мінімуму. Тим не менш, такий настрій «ураганівців» вплинув на хід другого тайму, адже подекуди складалося враження, що гра переходить у відкрите русло, тобто – команди відповідали моментом на момент. Так само було зрозуміло і те, що гол у будь-які ворота кардинально хмінить хід гри. Це розуміли і гравці «Продексіма», які намагались не тільки збільшити свою перевагу в рахунку, а і не пропустити. Однак, у ці хвилини досвід Каардаша дався взнаки, і він своїми діями показав відсутність бажання більше пропускати у цій грі.

Також читайте:   "Галицька здоба" вийшла в одноосібні лідери Гранд-ліги Львова

Починаючи з 32-ї хвилини «Ураган» почав грати вп’ятьох, сподіваючись саме за рахунок гри з зайвим гравцем повернути інтригу в поєдинок. Підопічні Максима Павленка намагались тиснути, і, зрештою, «Продексім» не витримав. На 35-й хвилині «дракони» заробили штрафний майже біля воріт Бакінського, і Лебідь вирішив залишити право на реалізацію штрафного за собою. Те, що було далі, дуже нагадало гол Шотурми у фіналі Кубку України у Сумах, коли Шотурма забив Сухову. Тепер майже так само Лебідь забив у ворота Бакінського, і рахунок став 2:1. Андре Броканело відреагував на це, випустивши на майданчик стартову четвірку, розраховуючи на те, що вона зможе потримати матч або створити щось небезпечне у відповідь. Проте, «Ураган» вже відчув, що цей матч можна врятувати, тому за першої ліпшої нагоди «дракони» знову переходили на гру з п’ятим, намагаючись знайти свій шанс. І на 38-й хвилині наполегливість підопічних Максима Павленка була втілена у другий гол у ворота Бакінського, який забив Фаренюк. І тепер обом командам довелося починати все спочатку, проте було видно, що «ураганівці» вже відчули «смак крові» та готові дотиснути своїх візаві. І це гостям вдалося забити на останній хвилині основного часу, коли, мабуть, вже все йшло до екстра-таймів. Але іншої думки був Фаренюк, який фактично повторив гол Скорого, також забивши головою – 2:3 на користь «Урагану», і тепер вже «Продексім» був змушений піти з п’ятим польовим, аби врятувати гру. Проте, розіграш зайвого гравця херсонцям не допоміг, і в результаті фінальна сирена зафіксувала другу перемогу «драконів» у фінальній серії плей-оф FAVBET Екстра-ліги. Відповідно, перед тим, як серія переїде до Івано-Франківська, «Ураган» має дуже переконливу перевагу, і вже у наступному поєдинку він може зздобути свій другий чемпіонський титул.

«Продексім» (Херсон) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:3
Голи: Скорий (4), Д. Сорокін (20) – Лебідь (35), Фаренюк (38, 40)
«Продексім»: Бакінський – Корсун, Клаудіньо, Роніньо, Даніель Роза – Д. Сорокін, Скорий, Зварич, Бессалов – Волянюк, С. Моспан
«Ураган»: Кардаш – Микитюк, Кордоба, Масевич, Фаренюк – Радевич, Лебідь, Шеремета, Абакшин – Онуфрак
Попередження: Кордоба (10), Лебідь (19), Микитюк (30)
Рахунок у серії – 0:2

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*