Ролики – маст хев для здорових та соціальних людей - Блог про Львів

Ролики – маст хев для здорових та соціальних людей

Ролики - маст хев для здорових та соціальних людей

Ролики – це цікавий спосіб спалити калорії, одночасно пропускаючи свіже повітря по легенях. А крім того, це чудова соціальна діяльність – кататися з родиною, друзями чи своїм партнером.

Багато лікарів навіть рекомендують катання на роликах як альтернативу бігу, якщо у вас проблеми з колінами, тому що коли ви катаєтесь на роликах, ви робите довгі ковзаючі рухи, які є більш м’якими для колін порівняно з ударами, які ви відчуваєте під час бігу. І ви все одно отримуєте задоволення від приємного відпочинку на природі.

Якщо Ви вирішили купити собі ролики – зорієнтуватися в асортименті та цінах можна в Інтернет-магазині Roller Shop: https://rollershop.com.ua/roliki/.

А щоб правильно обрати ролики, які підійдуть саме Вам – прочитайте мої поради.

Розмір колеса

Вибір розміру колеса залежить від відстані, яку ви хочете пробігти.

На більші дистанції (наприклад, марафон або звичайні тренування) слід використовувати більші колеса. Це полегшить вам підтримку швидкості, і ви витратите менше енергії. Розгляньте розмір колеса діаметром 90-100 мм або навіть 110 мм.

На коротші дистанції (наприклад, міське катання) слід використовувати менші колеса. Це зробить ваші ковзани більш маневреними, полегшуючи зупинку та поворот. Достатній діаметр 80-84 мм.

Колесний дюрометр

Колесний дюрометр позначений знаком А. Для роликових ковзанів підходить дюрометр 78-85A. Чим вище число А, тим жорсткіші колеса. Чим нижче число А, тим м’якше колесо.
Дюрометр колеса впливає на тривалість життя, зчеплення, швидкість та амортизуючий ефект коліс.

М’якіші колеса дорівнюють кращому зчепленню та амортизації, але меншому терміну служби та меншій швидкості.

Більш жорсткі колеса дорівнюють більшому терміну служби та вищій швидкості, але меншому зчепленню та амортизації.

Підшипники

Щоб ваші ролики працювали якнайкраще, важливо добре поводитися з підшипниками. Це означає:

  • Уникайте води та вологості якомога більше.
  • Уникайте піску та бруду.

Розмір для ноги

Завжди читайте посібник із розміру, пропонований вам на сторінках конкретного товару, якщо такий є. Виберіть розмір, який перевищує ваш звичайний розмір взуття на 1, якщо інше не вказано в посібнику з розміру.

Приміряйте ковзани приблизно на 10-15 хвилин. Протестуйте їх у приміщенні лише на випадок, якщо ви хочете повернути їх.

Ви повинні мати можливість трохи рухати пальцями ніг. Вони не повинні торкатися носа ковзана.

Оскільки припасованість ковзана – це особиста справа, і жодні ноги не схожі, ви ніколи не можете бути впевнені на 100%, що перші роликові ковзани, які ви приміряєте, ідеально підходять.

Система закриття – пряжки та шнурки

Роликові ковзани часто оснащені системою замикання, що складається як із пряжок, так і від шнурків. Пряжки швидше шнурків, і легше знову отримати таку саму форму. Однак за допомогою шнурків можна по-різному затягнути черевик уздовж стопи. Вибираєте ви одну чи іншу із систем закриття – це питання особистих переваг. Найголовніше, що вам слід вибрати пару ковзанів із системою замикання, яка забезпечить вам правильну посадку, щоб ви могли отримати повний та оптимальний контроль над своїми роликами.

Гальмо

Більшість роликів поставляються з попередньо встановленим гальмом. Ви можете переключити його на інший ковзан, якщо вважаєте за краще гальмувати іншою ногою. Оскільки гальма є зношуваною частиною, і вони в один момент зносяться, рекомендуємо придбати додаткову пару з самого початку.

Таким чином у вас завжди є пара, готова до використання, а також ви уникаєте ризику припинення роботи гальма.

Безпечний захист

Як мінімум, це скейт шолом, оскільки він забезпечує додатковий захист потилиці та захист на зап’ястя, оскільки зазвичай ви використовуєте руки під час падіння.

Пам’ятайте, що захист не тільки захищає вас, але й може дати вам відчуття безпеки, надаючи вам більше сміливості спробувати більше речей і таким чином швидше вчитися.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*