Як вибрати покрівлю на будинок? - Блог про Львів

Як вибрати покрівлю на будинок?

Як вибрати покрівлю на будинок?

Будинок – це інвестиція, яка, мабуть, прослужить Вам все життя, тому важливо, щоб Ви вибрали дахову систему, яка найкраще захистить оселю.

Коли більшість людей чують про дахи, вони думають про металеві дахи або черепицю. Вибір даху – це більше, ніж просто черепиця, це рішення, яке враховує такі речі, як бюджет, візуальна привабливість та розмір даху. Ключові фактори, які слід враховувати при виборі покрівельної плитки.

Коли настав час починати чи ремонтувати свою покрівлю, Вам слід подумати, що Ви хочете, перш ніж зателефонувати підряднику покрівельних робіт. Правильно прийнявши рішення, ви покращуєте візуальний вигляд своїх будинків та його цінність.

Ось ключові фактори, які слід враховувати, приймаючи рішення.

  1. Стиль вашого будинку. Архітектурний стиль вашого будинку буде диктувати тип покрівельної черепиці, яку використовувати. Наприклад, деякі черепиці найкраще підходять для історичних будинків, тоді як металочерепиця підходить для більшості архітектурних стилів.
  2. Застосування даху. Ви застосовуєте покрівлю на новій конструкції, чи це замінна покрівлі? З новими дахами ваш вибір не обмежується існуючими компонентами, такими як склад конструкції даху або нахил даху.
  3. Ваш бюджет. Вибирайте покрівельний матеріал, який не є ні занадто дорогим, ні надто дешевим. Ціна буде змінюватися залежно від матеріалу. Завжди уникайте дешевих покрівельних матеріалів, оскільки їх дорого підтримувати через часті заміни.
  4. Довговічність. Ваш вибір щодо типів черепиці повинен керуватися довговічністю. Міцна черепиця буде коштувати дорожче, але це того варте, оскільки витрати на обслуговування будуть низькими. Більшість власників будинків віддадуть перевагу метало черепиці, оскільки вони можуть прослужити до 50 років і більше.
  5. Клімат. Який клімат у вашому регіоні? Ваша покрівля повинна бути досить міцною, щоб витримувати навіть найвищі температури у вашій місцевості. У районах з високими опадами вибирайте металеві покрівлі, оскільки вони є водонепроникними та стійкими до іржі.
  6. Енергоефективність. Обов’язково не вибирайте покрівельний матеріал, який не вимагатиме від вас витрат на обігрів чи охолодження будинку. Які основні типи черепиці?

Коли ви знаєте фактори, які слід враховувати, настав час прийняти рішення. Ось основні покрівельні матеріали

  1. Металочерепиця. Металочерепиця має багато переваг. Сюди входять довговічність, дуже мало випадків протікання та енергоефективність. В даний час металочерепиця може бути виготовлена так, щоб виглядати як шифер, глиняна черепиця. Потім на них наносять акрилове покриття для захисту та покращення зовнішнього вигляду. Зорієнтуватися в асортименті та класах якості сучасної металочерепиці можна тут: https://www.ruukki.com/ukr/dlya-spozhyvachiv/produkty/produkty/metalocherepytcya

    металочерепиця

  2. Шифер. Шиферна плитка існує століттями насамперед завдяки своїй дешевизні та приємним кольорам. Шиферна плитка не довговічна і складна в монтажі, що є однією з причин, чому власники будинків вважають за краще уникати її. Знайти досвідченого покрівельника для монтажу шиферної плитки також буде проблемою.

    шифер

  3. Композитна плитка. Комбінована черепична покрівля – це багатошарова черепиця, що складається з акрилу, металу та каменю. Композитна черепиця зовні схожа на шиферну та глиняну плитку.
  4. Бітумна черепиця. Є однією з найлегших і простих в монтажі. Вони виготовляються зі склопластику, а зверху покриті базальтовою стружкою або гранітом. Їх може встановити будь-який покрівельник, оскільки для їх фіксації на даху потрібен лише клей.

Вибираючи найкращу покрівлю, переконайтеся, що Ви купуєте у надійного джерела. Наймайте покрівельну компанію, яка розуміє Ваші потреби та знає, як їх виконати.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*