Купили автомобіль – не забудьте пройти технічне обслуговування - Блог про Львів

Купили автомобіль – не забудьте пройти технічне обслуговування

Купили автомобіль – не забудьте пройти технічне обслуговування

Купівля автомобіля – це важлива подія. Коли Ви купуєте в перший раз своє авто, то за статистикою у половині випадків – це машина з «других рук». Машина, яка вже була у вжитку, вимагає ретельної діагностики та буде не зайвим пройти повний техогляд.

У даному випадку бажано робити це на надійній сертифікованій станції, наприклад такій як https://autoserv.lviv.ua/, де Ви отримаєте вичерпну інформацію про Ваш новий автомобіль, його хвороби і отримаєте простомі рішенні щодо їх виправлення. Важливим фактором буде не «швидко подивитися», а чітко і правильно продіагностувати автомобіль. На що звернути увагу при діагностиці та перевірці Вашого нового авто, ми і поговоримо нижче. Для початку – перевірка перед покупкою.

Аварійність автомобіля

Головне питання при покупці автомобіля на вторинному ринку – чи був даний автомобіль раніше в аварії. На правильному СТО на це питання Вам дадуть відповідь швидко. Звичайно ж там звернуть увагу на те, що колір автомобіля повинен бути в одних тонах всюди, включаючи бампера, крила і двері. При хорошому освітленні Ви можливо це виявите і самі, а значить можливо була і аварія.

Друге, це шви і зазори на з’єднаннях кузова. Це класика перевірки. Також приділіть увагу болтам кріплення елементів кузова. Якщо елементи кузова явно знімали, то Ви побачите збиту фарбу на болтах, а також відмінність у зазорах швів і з’єднань, які відрізняються у різних місцях. А це вже червоний дзвіночок для Вашого автомобіля. Також зверніть увагу на те, як закриваються двері. Якщо зусилля відрізняються, то можливо якісь двері знімали.

Також читайте:   Автокосметика: така ж необхідна, як і жінкам!

Двигун, мастило, ремені, фільтри

Перевірка мотора – це звичайно ж тільки на СТО. Оцінка роботи двигуна може включати ряд моментів – від оцінки сальників і прокладок до виміру компресії двигуна. Якщо Ви викрутили свічки і там присутня моторна олива, а в роботі мотора є пробої, то все стає ясно. Цей мотор проблемний і краще автомобіль не брати.

Купили машину – детально перевіряємо ходову, фільтри, ремені і міняємо, якщо необхідно.

Тепер ми перевіряємо сайлентблоки ходової і стан важелів. Часто на важелях бувають мінімальні деформації. Тоді варто все це поміняти. Якщо ж сайлентблоки зім’яті або надірвані, то міняємо обов’язково – це розхідник, і від його якості залежить комфорт їзда.

Ремені вимагають заміни на кожному автомобілі через певний час. А тому краще про це подбати, особливо це стосується ременя ГРМ, несвоєчасна заміна якого може привести до пошкодження двигуна і значно дорожчого ремонту. А фільтри у двигуні краще поміняти за замовчуванням. Тоді у Вас буде повна впевненість, що все в Вашому автомобілі відповідає нормативам.

Чи варто перевіряти на СТО абсолютно новий автомобіль? Думаємо, що зайвим це не буде. Часто навіть нові автомобілі надходять з конвеєра з дефектами, і тому не буде зайвим провести діагностику. Якщо Ви виявите дефект на ранньому етапі, то проблем у Вас буде набагато менше і в подальшій експлуатації авто.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*