PARIMATCH Екстра-ліга. Представляємо учасників. «Енергія» - Блог про Львів

PARIMATCH Екстра-ліга. Представляємо учасників. «Енергія»

Енергія

Львівська «Енергія» – одна з команд, яка традиційно ставитиме перед собою найвищі цілі на сезон. І новий сезон PARIMATCH Екстра-ліги – не виняток. Та чи зможе команда зі Львова виконати поставлені завдання? Про це ми поговоримо у нашому представленні «зелено-білих».

Загальна картина. «Енергія» у минулому сезоні посіла підсумкове четверте місце, поступившись у протистоянні за «бронзу» «ХІТу».

І якщо згадувати саме попередній сезон, то чомусь не залишає відчуття, що це був реальний максимум «енергетиків». Але навряд чи з цією думкою погодиться сама «Енергія», якій є, що доводити. Тому, львів’яни планували кілька хороших трансферів у літнє міжсезоння. Однак, не все сталося так, як гадалося. По-перше – «Енергію» залишив Танський, який буквально днями вивів «Динамо Плюс» до Основного раунду Ліги чемпіонів. По-друге – трансферна кампанія львів’ян виявилась не такою, як очікувалось. Тому, галичанам довелося зробити свою трансферну кампанію максимально точковою. Зокрема, Ярослав Морикишка підсилив воротарську бригаду, і тепер у «Енергії» є одразу кілька дуже хороших воротарів у заявці: Пітуля, Войтович, Чудний, Яремчук та Морикишка. Так що, воротарська ланка у львівської команди більш ніж укомплектована. Окрім того, до команди додався Андрій Теряєв, який має допомагати «Енергії» в атаці. У підсумку – два новачка. Плюс не будемо забувати про те, що під боком у Валерія Легчанова є друга команда, яка теж може дати свої кадри. До того ж, цей сезон – багато в чому визначальний саме для вчорашніх дублерів. Чому? Не забуваємо, що у складі «Енергії» є кілька кандидатів у юніорську збірну України, яка скоро боротиметься за право зіграти у фінальному раунді юніорського Євро-2022, котрий відбудеться в Іспанії. Тому, зараз тим же таки Кваснію, Тимціву, Чудному, Лютому, Герчаківському потрібно виходити на провідні ролі, тому що незабаром настане той момент, коли гра «Енергії» будуватиметься саме навколо них. І, вочевидь, є таке відчуття, що наставник «Енергії», Валерій Легчанов, теж це розуміє. Тому, ніхто не здивується, якщо дублери отримуватимуть більше ігрового часу. Але при цьому ніхто не знімає з «енергетиків» задачі-мінімум – опинитись у топ-трійці. Тому, тут є такий момент, що «Енергії», вочевидь, вже зараз доведеться починати зміну поколінь, і при цьому продовжувати претендувати на щось серйозне. Як це завдання вирішуватиме тренерський штаб «зелено-білих»? Побачимо по ходу сезону.

Також читайте:   Чемпіонат Європи серед університетів: українці – серед найкращих гравців турніру

Прогноз на сезон. Зважаючи на все, що було сказано вище, можна зробити один висновок: «Енергія», можливо, і боротиметься за медалі, але у підсумку все-таки опиниться за межами топ-трійки. «Енергії» потрібно вже зараз робити зміну поколінь та давати більше ігрового часу молоді. Тому, цей сезон має бути для галичан перехідним. Але все-таки є передчуття, що нижче п’ятого місця за підсумками чемпіонату «Енергія» не опуститься. А от щодо плей-оф… Теоретично «Енергія» може дійти до півфіналу, але чомусь у цьому є сумніви. Тому, прогнозуємо цій команді зупинку на чвертьфінальній стадії плей-оф. Якщо тренерський штаб «Енергії» дійсно робитиме зміну поколінь та даватиме більше часу молоді, то цей результат наразі буде оптимальним для «енергетиків».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*