PARIMATCH Екстра-ліга. Представляємо учасників. «Кардинал-Рівнестандарт» - Блог про Львів

PARIMATCH Екстра-ліга. Представляємо учасників. «Кардинал-Рівнестандарт»

Кардинал-Рівнестандарт

Ми продовжуємо представлення команд-учасниць нового сезону PARIMATCH Екстра-ліги. На черзі у нас оновлений як у плані кадрів, так і у контексті назви колектив з Рівного. Зустрічайте – «Кардинал-Рівнестандарт».

Загальна картина. Перебудова, яка вже давно просилася, почалась у рівненській команді вже під кінець минулого сезону, коли «Кардинал-Рівне» закінчив свої виступи в Екстра-лізі, а команда «Рівнестандарт-ДЮСШ-4» планувала йти у Першу лігу. Саме тоді відбулося об’єднання двох команд в один колектив, який отримав назву «Кардинал-Рівнестандарт», і саме з такою назвою він пішов у Першу лігу, де, щоправда, до медалей не дійшов. Щоправда, заради справедливості, потрібно сказати, що об’єднання команд фактично відбулося ще раніше, коли перед стартом Юнацької Екстра-ліги (U-17), коли керівники двох команд вирішили зробити інвестиції у команду ДЮСШ-4, яка у сезоні 2020/2021 р. р. носила назву «Кардинал-2-Рівнестандарт-ДЮСШ-4». І саме під такою назвою рівненська команда стала чемпіоном ЮЕЛ. Тобто, початок об’єднання двох команд стартував саме тоді. Але більш цікаво було дивитись на «Кардинал-Рівнестандарт» вже у Першій лізі, коли об’єднана команда показала своє нове обличчя перед вболівальниками. І фактично той чемпіонат Першої ліги можна було розцінювати як генеральну репетицію перед дебютом вже об’єднаної команди «Кардинал-Рівнестандарт» у Екстра-лізі. Вже тоді команда була наполовину омолодженою. Але при цьому вже тоді у неї був потенціал. А вже зараз, підсилившись кількома досвідченими гравцями (зокрема, Олексієм Фетьком та Михайлом Волянюком), можна сказати, що у «КР-РС» наразі досягнуто оптимального балансу між досвідом та молодістю. До того ж, же зараз починають проявляти себе вчорашні юніори: Скибчик, Малиновський, Тютюрай, Панкратій, Рибіцький – це всі ті хлопці, які ще у минулому році ставали чемпіонами Юнацької Екстра-ліги. До того ж, є ще двоє молодих голкіперів – Дяченко та Рафальський, який у новому сезоні ще може грати у ЮЕЛ. Плюс є надія ще побачити у недалекій перспективі в цьому складі Титечка та Козлюка. З останнім, до речі, дуже цікава ситуація. Козлюк, так само, як і Скибчик, дуже швидко та органічно влився у основний склад «Рівнестандарту-ДЮСШ-4», коли ця команда грала у Київській футзальній лізі. Більше того – так само, як і Скібчик, Козлюк став одним з лідерів команди. А у ЮЕЛ він показував дуже змістовний рівень гри. Однак, наскільки нам відомо, у Козлюка є бажання спробувати себе у великому футболі. Хоча насправді у Козлюка є все для того, щоб розкритись у футзалі. Так само, як і у Титечка. Можливо, ми їх все-таки побачимо у Першій лізі, якщо «Кардинал-Рівнестандарт» заявить туди свою другу команду (а хотілося б, щоб так і було. – А. Т.). Якщо ж повертатись до основної команди, то якщо Олександр Бондар зможе знайти підхід як до молодих гравців, так і до досвідчених, і якщо всі гравці «Кардинала-Рівнестандарта» повірять тренеру, то на виході цей сімбіоз може призвести до дуже несподіваних (у позитивному плані) результатів.

Також читайте:   Україна – Хорватія. Товариський матч № 1. Анонс

Прогноз на сезон. Наразі у складі рівненської команди – сплав досвіду та молодості. З одного боку – все йде до зміни поколінь, і рівненським уболівальникам потрібно запастись терпінням, тому що зміна поколінь дуже рідко проходить безболісно. А з іншого боку – у Олександра Бондаря наразі є дуже боєздатний колектив, у якому грають дуже досвідчені гравці (деякі з них навіть грали у фіналах чемпіонату України та єврокубках), а також голодна до перемог місцева молодь, яку рівняни будуть особливо палко підтримувати. І головне – ця молодь з великим потенціалом, який випускники ДЮСШ-4 можуть продемонструвати (і вже демонструють) у цьому сезоні. Більше того – якщо підсумувати все це, то «Кардинал-Рівнестандарт» цілком реально може претендувати на півфінал.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*