PARIMATCH Екстра-ліга. Представляємо учасників. «ХІТ» - Блог про Львів

PARIMATCH Екстра-ліга. Представляємо учасників. «ХІТ»

ХІТ

Ми продовжуємо знайомство з командами, які гратимуть у новому сезоні PARIMATCH Екстра-ліги. Наразі ми поговоримо про бронзового призера минулого сезону – київський «ХІТ».

Загальна картина. Київський «ХІТ» знову не вийшов у фінал чемпіонату України. Знову «кабельникам» десь чогось не вистачило. Чого саме? Це питання, мабуть, краще задати тренерському штабу киян. Але відповіді, вочевидь, ми вже маємо. Вже давно у футзальних колах жевріла думка про те, що «ХІТу» треба оновлюватись та омолоджувати склад. І поступово «кабельники» оновлюються та омолоджуються. Щоправда, при цьому у структурі «ХІТа» відтепер не функціонує друга команда, яка грала у чемпіонаті Києва і котра могла би постачати непогані кадри. А так – по факту, єдиний гравець, який пройшов до «основи» саме з «ХІТа-2» – це Олександр Ліфер. Щоправда, при цьому тренерський штаб «кабельників» таки шукає підсилення у чемпіонаті Києва, чому яскраве підтвердження – перехід Миколи Кібиша, який до цього на рівні PARIMATCH Екстра-ліги ще не грав. Свого часу подібним чином «ХІТ» звернув увагу на Ігоря Чернявського. Але це – далеко не єдиний гравець, який прийшов у «ХІТ» під час літнього міжсезоння. Безумовно, головний трансфер для «ХІТа» – це перехід Ярослава Лебедя з «Урагану». До столичної команди Ярослав перейшов у якості найкращого гравця минулого сезону, і тепер буде дуже цікаво подивитись на те, як Ярослав проявить себе у новій команді. Окрім того, повернувся у «ХІТ» Максим Літвінов, який до цього грав у Першій лізі за донецький «INTER». Також у «ХІТі» відтепер гратиме і Максим Лисенко, який підсилить воротарську бригаду. Тут усе зрозуміло. До Сухова по ходу минулого сезону часто виникали питання, через що подекуди тренерському штабу «кабельників» доводилося заявляти на ігри досвідченого Владислава Лисенка. Тепер же «ХІТ» має дуже хорошу та конкурентну воротарську бригаду, яку складають Олександр Сухов, Максим Лисенко та Олександр Сіріцький. До того ж, перехід Максима у «ХІТ» пов’язаний з тим, що наразі Сухов травмований, тому початок сезону він точно пропустить. А вже потім буде цікаво подивитись на конкуренцію між цими двома воротарями, хоча є впевненість у тому, що і Сіріцький ще не сказав свого останнього слова. І така ситуація додасть приємного головного болю Владиславові Лисенку, який відтепер може повністю зосередитись на роботі з воротарями команди.

Також читайте:   Суперліга Львівщини. ФК «Галицька здоба» - «in.IT-2». Анонс

Також потрібно сказати і про втрати. З одного боку – вони дуже вагомі. Особливо якщо казати про братів Борсуків, які багато років грали за «ХІТ», і уявити без них столичну команду тепер буде дуже важко. Хіба що залишається тепер згадувати ефектні голи Борсука-старшого у падінні через себе (досі перед очима красень-гол у ворота донецького «АРПІ» у «Фіналі восьми» Кубку України 2016 року, який проходив у Харкові. – А. Т.). Але тепер «ХІТ» гратиме без Борсуків. Так само як і без Колесникова, який ще по ходу минулого сезону перейшов у «INTER», де наразі є граючим тренером. Разом з цими згаданими гравцями команду залишив Ігор Салтанов. На жаль, останнім часом Ігор більше лікував травму, ніж грав. Але сподіваємось, що найближчим часом він зможе реанімувати свою кар’єру.

Всі ці зміни означають тільки одне: «ХІТ» поступово буде омолоджуватись. Наразі середній вік гравців столичної команди складає десь 28,5 років. Тобто, це – оптимальний вік для гравців, щоб показувати свою найбільш змістовну гру, яка може принести результат. І керівництво та тренерський штаб «ХІТа» сподіваються, що ці зміни зможуть принести «кабельникам» таке підсумкове місце, яке буде вище ніж третє. І наразі, перед стартом сезону, все виглядає так, що можна сказати лише одну фразу: «А чому б і ні?»

Прогноз на сезон. За кілька останніх сезонів усі звикли, що «ХІТ» стабільно фінішує в районі 3-4 місця. І це – при тому, що «кабельники» закінчували перший етап чемпіонату на першому місці. Зараз же, після того, як «ХІТ» підсилився, ми прогнозуємо цій команді… третє місце. Але це – мінімум. Максимум – участь у фіналі, але для того потрібно дуже постаратись випередити бодай би «Ураган».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*