Як максимально корисно використати мансардне приміщення - Блог про Львів

Як максимально корисно використати мансардне приміщення

мансарда

У сучасних будинках та котеджах мансарди вже давно перестали бути складом невикористовуваного мотлоху. Як же максимально корисно можна використати наявне мансардне приміщення?

Люди використовують мансарди для різних цілей, зокрема облаштовують:

  • Дитячу кімнату
  • Додаткову спальню
  • Зону дитячих ігор
  • Робочий кабінет

З чого розпочати організацію мансарди?

Почніть з плану максимізації простору. Якщо Ви використовуєте свою мансарду як житлове приміщення, то, очевидно, вам потрібно врахувати розмір меблів та те, що простір обмежений. Спочатку вирішіть, де Ви поставите ліжка, столи, беручи до уваги ті ж фактори, що і в звичайній кімнаті: вікна, світло, висоту над головою (важливий момент на мансардах). На вікна зверніть особливу увагу. Вони повинні бути надійними, оскільки, як правило мансардні вікна є похилими (ознайомитися із асортиментом та цінами мансардних вікон можна тут: мансардні вікна хмельницький. При виборі врахуйте водонепроникність та захист від сонячних променів.

Не забудьте також про надійну покрівлю, шар тепло- та шумоізоляції. В цьому плані можливо Вам стане у нагоді інформація з цього сайту: монтаж покрівлі в хмельницькому.

Для використання приміщення у зимовий період обов’язково подбайте про обігрів приміщення.

Якщо ж Ваша мансарда орієнтована виключно на зберігання, зробіть декілька кроків

  1. Спорожніть свою мансарду. Зніміть все і покладіть у свою найвідкритішу кімнату, щоб у вас було місце все перебрати.
  2. Посортуйте все. Покладіть речі на три купи:
    • Залишити
    • Пожертвувати
    • Викинути
  3. Приберіть мансарду. Наступний крок – повністю прибрати мансарду. Помийте підлоги і повитирайте полиці, якщо вони у вас є.
  4. Купіть правильні контейнери. Перш ніж відкласти все на мансарду, потрібно розкласти свої речі в захисних контейнерах. Купуйте прозорі контейнери, які підійдуть до ваших речей, не будучи занадто важкими. Пам’ятайте, Вам доведеться нести їх назад на мансарду.
  5. Встановіть полиці. У вашій мансарді є полиці? Якщо ні, то або купіть пластикові полиці, або зробіть з дерева. Зберігання на полицях продовжить термін служби контейнерів і дасть Вам більше місця. Ви зможете складати речі до даху!
  6. Складіть і позначте контейнери. Нарешті, підпишіть кожен контейнер, а потім поставте його на горище. В майбутньому це допоможе швидше знайти те, що Вам потрібно.

В кінці переконайтеся, що Ви залишили достатньо місця для роботи. Хоча як правило, витягають контейнери з мансарди лише для того, щоб знову їх поставити, та якщо Ви не залишили хоч трохи місця для переміщення, майбутнє використання може грозити вам скручуванням спини, ударом головою чи іншою травмою.

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю подяку спеціалістам компанії
Буд Прогрес: https://budprogres.com.ua.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*